Догори
Дати відгук

ТОП-5 страв з лавашу для швидкої вечері

 Для цього потрібно мати сам лаваш, бажано мати яйця і все, що не шкода з холодильнику. 

2 хв на прочитання30 Червня 2023, 19:30
Поділитись:

Рецепти страв з лавашем – дійсно порятунок на всі випадки. Коли на сніданок не встигаєш нічого «змайструвати». Коли на обід нема часу довго куховарити. Коли у вихідні не хочеться калапацятися з тістом, а три вічно голодні роти просять «якогось пирога». Для цього потрібно мати сам лаваш, бажано мати яйця і все, що є в холодильнику. 

Страви з лавашу: Шаурма по-домашньому

Інгредієнти:

  • смажене куряче філе,
  • лаваш,
  • мариновані огірки,
  • твердий сир,
  • свіжа капуста,
  • зелень,
  • майонез,
  • кетчуп.

Приготування

  1. Пошинкуй капусту, подрібни зелень та огірки, сир натри на терці, куряче філе поріж невеликими шматочками.
  2. Для приготування соусу змішай майонез з кетчупом та зеленню.
  3. На лаваш виклади курку, огірки, капусту та сир. Полий соусом та загорни у конверт.
  4. Для завершеного приготування шаурму необхідно обсмажити з двох боків.

Рецепт бурітос

Інгредієнти:

  • лаваш,
  • твердий сир,
  • шинка,
  • консервована кукурудза,
  • омлет,
  • майонез.

Приготування

  1. Лист лавашу замасти майонезом та виклади омлет, потім поклади шинку.
  2. Зверху посип тертим сиром та кукурудзою, загорни у конверт та розігрій (можна обсмажити). 
  3. Готові бурітос подавай зі свіжою зеленню.

Як приготувати лаваш з грибами

Інгредієнти:

  • смажені печериці з цибулею,
  • лаваш,
  • твердий сир,
  • варені яйця,
  • зелень.

Приготування

  1. На лаваш першим шаром поклади смажені гриби з цибулею і накрий другим листом лавашу.
  2. Потім посип натертим сиром і накрий третім лавашем.
  3. Останній шар формуй з подрібнених яєць та зелені.
  4. Згорни у рулет, розігрій та розріж на порції. За смаком можна додати майонез або соус.

Лаваш з вареною ковбасою

Інгредієнти:

  • твердий сир,
  • варена ковбаса,
  • лаваш,
  • свіжі помідори,
  • часник,
  • майонез,
  • чорний мелений перець,
  • сіль.

Приготування

  1. Варену ковбасу наріж тонкими скибочками. Помідори наріж кільцями, а cир натри на крупній терці.
  2. Для приправи почисть та подрібни часник й змішай його з майонезом, додай за смаком сіль та перець.
  3. Лаваш замасти приготованою приправою та виклади помідори, ковбасу та сир.
  4. Зверни в рулет та розігрій.

Конвертики з омлетом: рецепт покроково

Інгредієнти:

  • лаваш,
  • свіжі помідори,
  • майонез,
  • ковбаса,
  • шматки готового омлету,
  • зелень.

Приготування

  1. Лаваш намасти майонезом, поклади омлет, ковбасу, помідори та подрібнену зелень.
  2. Загорни у конвертик та розігрій.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.