Догори
Дати відгук

ТОП-3 закуски з лаваша на новорічний стіл: швидко та смачно

Страви з лаваша чудово доповнять ваш новорічний стіл.

2 хв на прочитання14 Грудня 2023, 13:00
Закуски з лаваша на новорічний стіл Закуски з лаваша на новорічний стіл
Поділитись:

Новий рік — одне з тих багатьох свят, до підготовки якого підходять завчасно, адже завжди в останнє святкування року хочеться неймовірно порадувати себе та близьких чимось смачним та цікавим. Однак, з часом звичні страви приїдаються і хочеться чогось нового та незвичного. Наприклад, приготувати рулети з лаваша та з цікавими начинками, адже ця основа для страви дуже ситна та універсальна в приготуванні.

1. Лаваш з оселедцем “Ікринка”

Така страва точно буде окрасою столу. А коли гості скуштують її, то навіть не здогадаються, що ви взяли за основу. А для начинки вам необхідно в чашу блендера покласти 200 грамів очищеного філе оселедця, 2 плавлених сирки, 3 морквини та 50 грамів вершкового масла. Це все ретельно перемішайте, дайте настоятися, аби смаки перемішалися одне з одним. Потім намастіть це на лаваш, скрутіть та розріжте на шматочки. Ваша холодна страва готова.

2. Ліниві чебуреки

Ми знаємо про існування лінивих вареників чи відбивних, а от про псевдочебуреки багато хто може почути вперше. Але приготувати це виходить значно швидше та смачніше.

Для фаршу цієї страви вам знадобиться:

  • Фарш – 300 грамів.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Сир “Сулугуні” — 100 грамів.
  • Несолодкий натуральний йогурт — 100 мл (також можна використати сметану, а в крайньому разі – жирний кефір).
  • Часник — 2-3 зубчики.
  • Спеції — сіль, перець, кріп тощо

Для кляру використайте:

  • Яйця — 2-3 шт.
  • Молоко — 50 мл.
  • Спеції — сіль, перець.

Спосіб приготування:

До молотого фаршу додайте дрібно нарізану цибулю, спеції, натертий сир та часник, продавлений через прес. Влийте туди йогурт, перемішайте та вкиньте кріп, після чого знову перемішайте.

Потім кожен лист лаваша розріжте навпіл та змастіть начинкою. Далі лаваш складіть тричі, загинаючи приблизно однакові шматочки. Довгі пласти страви розріжте поперек та обсмажте у клярі.

3. Рулетики з сьомгою, сиром та огірком

Ця страва трохи розкішніша, ніж попередня, але не менш смачна. На листи лаваша намастіть одну столову ложку плавленого сиру. Потім покладіть туди 200 грамів тонко нарізаної смужками чи пластинками малосольної сьомги, нарізаного кубиками 1-2 огірки, шматочки 150 грамів фети та одне натерте зварене яйце. Потім рулет огорніть харчовою плівкою та залиште в холодильнику щонайменше на годину. Наріжте та подавайте до столу.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.