Для приготування томатного супу із квашеною капустою та копченими ковбасками підійдуть будь-які копчені тонкі сосиски чи ковбаски — мисливські, мюнхенські чи інші. Квашена капуста може бути магазинна або заквашена самостійно — з додаванням моркви чи без добавок. Томатний соус можна замінити на 100 мл томатного соку або 1 чайну ложку томатної пасти. Каструлю бажано брати з товстим дном.
Інгредієнти:
капуста квашена — 250 г;
ковбаски копчені — 150 г;
соус томатний — 3 ст. ложки;
цибуля ріпчаста — 80 г (1 шт.);
олія — 2 ст. ложки;
цукор — 1 ч. ложка;
паприка мелена — 1 ч. ложка;
перець мелений (суміш перців) — 1 дрібка;
сіль — 1/2 ч. ложки;
цибуля зелена — 1-2 пера;
вода — 1 л.
Приготування.
Капусту відтиснути від розсолу. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями.
У каструлі розігріти олію й обсмажити цибулю на середньому вогні до прозорості протягом 2 хвилин.
Додати кислу капусту й обсмажувати її разом із цибулею, помішуючи, ще 4-5 хвилин, до м'якості.
Додати в каструлю цукор, мелену паприку, сіль, суміш перців і томатний соус.
Перемішати й обсмажувати, помішуючи, ще 1 хвилину.
Влити в каструлю 1 л води, довести до кипіння та варити суп на слабкому вогні 15-18 хвилин.
Копчені ковбаски нарізати кружальцями і додати в суп. Довести до кипіння та варити ще 3-5 хвилин.
Якщо дозволяє час, дати настоятися супу протягом 10-15 хвилин.
Томатний суп із квашеною капустою та копченими ковбасками готовий. Його можна розливати по тарілках та подавати до столу. Дуже до речі в цій першій страві буде свіжа зелень цибулі чи кропу.
Також ми розповідали про холодний йогуртовий «суп» із персиками та вівсяними пластівцями: простий рецепт сніданку.