Якщо хочете, щоб у супі «не зустрілися» м’ясо та картопля, як радять дієтологи, можна приготувати дуже смачний і поживний томатний суп із куркою, квасолею й овочами.
Інгредієнти:
куряче філе — 300-350 г;
квасоля консервована — 200 г;
помідори у власному соку — 400 г;
перець болгарський — 1 шт.;
морква — 1 шт.;
цибуля ріпчаста — 1 шт.;
цибуля зелена — 2-4 гілочки;
часник — 2 зубчики;
олія — 2 ст. ложки;
цукор — 1 ч. ложка;
сіль — за смаком;
перець чорний мелений — 1 дрібка;
перець червоний мелений — 1 дрібка;
паприка мелена — 1 дрібка;
лавровий лист — 2-3 шт.
Приготування.
Куряче філе промити і нарізати невеликими шматочками.
У казанку або каструлі з товстим дном розігріти олію й обсмажити куряче філе на великому вогні, приблизно 5-7 хвилин.
Очистити овочі.
Ріпчасту цибулю нарізати кубиками.
Моркву нарізати маленькими кубиками.
Додати в каструлю до курячого м'яса цибулю з морквою й обсмажувати ще 2-3 хвилини.
Нарізати часник.
Солодкий перець нарізати невеликими шматочками.
Покласти перець і часник у каструлю і готувати ще 2 хвилини.
З помідорів зняти шкірку (якщо ви використовуєте зі шкіркою), покласти в блендер і подрібнити.
Додати подрібнені помідори та всі спеції (крім солі) у каструлю. Готувати 2 хвилини.
Подрібнити зелену цибулю.
Додати в каструлю квасолю та подрібнену зелену цибулю. Перемішати.
Влити окріп, регулюючи необхідну густоту супу. Покласти сіль і лавровий лист. Перемішати і тушкувати на повільному вогні під кришкою ще 10-12 хвилин.
Томатний суп із куркою, квасолею й овочами готовий.
Також ми розповідали про томатний суп із квашеною капустою та копченими ковбасками: швидкий рецепт без картоплі.