Цей соус чудово підходить до пасти, піци або ж як основа для супів.
Інгредієнти.
стиглі помідори — 3 кг;
цибуля — 500 г;
часник — 4-5 зубчиків;
свіжий базилік — 1 пучок;
оливкова олія — 3 ст. л.;
цукор — 2 ст. л.;
сіль — 1 ст. л.;
мелений чорний перець — 1 ч. л.;
яблучний або винний оцет — 50 мл.
Приготування.
На помідорах зробити надрізи у формі хреста, залити окропом на 1-2 хвилини, потім швидко перекласти у холодну воду. Зняти шкірку.
Нарізати помідори дрібними кубиками. Цибулю та часник дрібно нарізати.
На розігрітій оливковій олії обсмажити цибулю до м'якості. Додати часник і смажити ще хвилину.
Додати помідори, цукор, сіль і перець. Довести до кипіння, зменшити вогонь і тушкувати 30-40 хвилин, періодично помішуючи, поки соус не загусне.
Додати дрібно нарізаний базилік та оцет. Варити ще 5 хвилин.
Гарячий соус розлити по стерилізованих банках, закрутити кришками та перевернути до повного охолодження.
Більше рецептів читайте на GreenPost.