Томатний соус із базиліком: сонячне літо у вашій банці

1 хв на прочитання17 годин тому
Фото: Chowhound.com

Ідеально підходить до практично будь-якої страви.

Цей соус чудово підходить до пасти, піци або ж як основа для супів.

Інгредієнти.

стиглі помідори — 3 кг;

цибуля — 500 г;

часник — 4-5 зубчиків;

свіжий базилік — 1 пучок;

оливкова олія — 3 ст. л.;

цукор — 2 ст. л.;

сіль — 1 ст. л.;

мелений чорний перець — 1 ч. л.;

яблучний або винний оцет — 50 мл.

Приготування.

На помідорах зробити надрізи у формі хреста, залити окропом на 1-2 хвилини, потім швидко перекласти у холодну воду. Зняти шкірку.

Нарізати помідори дрібними кубиками. Цибулю та часник дрібно нарізати.

На розігрітій оливковій олії обсмажити цибулю до м'якості. Додати часник і смажити ще хвилину.

Додати помідори, цукор, сіль і перець. Довести до кипіння, зменшити вогонь і тушкувати 30-40 хвилин, періодично помішуючи, поки соус не загусне.

Додати дрібно нарізаний базилік та оцет. Варити ще 5 хвилин.

Гарячий соус розлити по стерилізованих банках, закрутити кришками та перевернути до повного охолодження.

Більше рецептів читайте на GreenPost.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: