Точно вийде смачно:гострі баклажани на зиму

2 хв на прочитання08 Жовтня 2022, 21:01

Баклажани з чилі.

Гострі баклажани на зиму – це окремий вид насолоди. Особливо, якщо ви полюбляєте гостреньке. Баклажан ідеально поєднується з чилі та часником, а листя петрушки додає ще більше аромату. До того ж баклажани спочатку обсмажуються на пательні – це додатково насичує їх смаком. Така страва буде чудово смакувати як самостійно, так і у доповненні із м’ясними чи рибними стравами.

ІНГРЕДІЄНТИ

На 1 л:

ГОСТРІ БАКЛАЖАНИ НА ЗИМУ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Помийте 2 баклажани. На літрову банку нам знадобиться 600 г овочу. Шкірку не знімайте і розріжте кожен баклажан навпіл.

 КРОК 2

Наріжте половинки баклажанів на однакові брусочки довжиною приблизно по 7 см. Перекладіть їх у миску. Солити їх не потрібно, аби з овочу не виходила волога.

 КРОК 3

Розігрійте пательню зі 100 мл соняшникової олії. Викладіть брусочки баклажанів та обсмажте до золотавої скоринки. Потім перекладіть у миску разом із залишками олії.

 КРОК 4

Помийте перець чилі, відріжте частину, нам знадобиться 10 г. Видаліть насіння та дрібно наріжте. Додайте в миску до смажених баклажанів.

 КРОК 5

Помийте 10 гілочок петрушки, відокремте листочки та дрібно посічіть. Очистьте 3 зубчики часнику та вичавіть у миску з баклажанами за допомогою часникодавки, додайте посічену зелень.

 КРОК 6

Влийте у миску з баклажанами 50 мл столового оцту 9%. За бажання можна замінити звичайний оцет на винний чи яблучний, але в такому разі кількість треба збільшити до 70 мл. Перемішайте баклажани у мисці, аби всі інші інгредієнти рівномірно розподілилися.

 КРОК 7

Стерилізуйте банку будь-яким зручним для вас способом. Всипте у неї 1 ч. л. солі та 2 ч. л. цукру. Зверху викладіть обсмажені баклажани.

 КРОК 8

Закип’ятіть 300 мл води та залийте отриманим окропом баклажани. Закрутіть банку кришкою та залиште остигати за кімнатної температури. Після цього переставте для зберігання у прохолодне місце.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: