Ткемалі — це традиційний грузинський соус із кислої аличі чи слив. Він ідеально підходить до м’яса, птиці та картоплі. Його кисло-солодкий, пряний смак — це справжня насолода, особливо взимку.
Інгредієнти:
кисла алича — 1 кг;
часник — 1 голівка;
гострий чилі — 1–2 шт.;
кінза — один пучок;
кріп — один пучок;
насіння коріандру сушене — 1 ч. л.;
хмелі-сунелі — 1 ч. л.;
сіль та цукор — до смаку.
Приготування.
Аличу відварити у невеликій кількості води до м’якості. Протерти через сито, щоб позбутися кісточок і шкірки. Отримане пюре повернути на вогонь. Додати подрібнені часник, перець, кінзу, кріп і спеції. Довести до кипіння, варити 5–10 хвилин. Додати сіль і цукор до смаку. Гарячий соус розлити в стерилізовані банки і закрутити.
Більше рецептів читайте на GreenPost.