Ткемалі на зиму: соус, що перенесе вас у сонячну Грузію

1 хв на прочитання11 годин тому
Фото: Shuba.life

Легендарний рецепт, що передавався з покоління в покоління та нарешті дійшов до нас.

Ткемалі — це традиційний грузинський соус із кислої аличі чи слив. Він ідеально підходить до м’яса, птиці та картоплі. Його кисло-солодкий, пряний смак — це справжня насолода, особливо взимку.

Інгредієнти:

кисла алича 1 кг;

часник — 1 голівка;

гострий чилі —  1–2 шт.;

кінза — один  пучок;

кріп — один пучок;

насіння коріандру сушене — 1 ч. л.;

хмелі-сунелі —  1 ч. л.;

сіль та цукор — до смаку.

Приготування.

Аличу відварити у невеликій кількості води до м’якості. Протерти через сито, щоб позбутися кісточок і шкірки. Отримане пюре повернути на вогонь. Додати подрібнені часник, перець, кінзу, кріп і спеції. Довести до кипіння, варити 5–10 хвилин. Додати сіль і цукор до смаку. Гарячий соус розлити в стерилізовані банки і закрутити.

Більше рецептів читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: