Пісочне тісто має свої переваги, наприклад, його легко приготувати навіть початківцям, а будь-який десерт з нього виходить легким, хрустким та розсипчастим. Тільки попереджаємо: після того, як гості скуштують тертий пиріг за цим рецептом, вони будуть навідуватись до вас ще частіше!
Яйця 3 шт.
Цукор 3/4 склянки
Масло вершкове 82%200 г
Борошно пшеничне4 склянки
Розпушувач 1 ч. л.
Повидло
Крок 1/5
Розтопіть вершкове масло на водяній бані або у мікрохвильовці, додайте цукор, яйця, розпушувач і просіяне борошно. Замісіть тісто, щоб воно стало крутим за консистенцію.
Крок 2/5
Поділіть тісто на дві частини, меншу загорніть у харчову плівку і відправте у морозильну камеру на 5-10 хвилин.
Крок 3/5
Частину тіста, що залишилася, розкатайте та викладіть на змащене олією деко. Рівномірно розподіліть його по всій поверхні. На тісто викладіть повидло або будь-яке не дуже рідке варення. Тепер дістаньте з морозильника другу частину тіста та натріть її на грубій терці зверху на повидло.
Замість повидла можна додати розтоплений на водяній бані шоколад або подрібнену курагу.
Крок 4/5
Попередньо нагрійте духовку до 180 градусів. Випікайте пиріг приблизно 30-40 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
Крок 5/5
Після випікання дайте остигнути і посипте тертий пиріг цукровою пудрою.