Тертий пиріг: як приготувати швидкий десерт

1 хв на прочитання01 Листопада 2022, 12:01

Швидко і дуже смачно.

Пісочне тісто має свої переваги, наприклад, його легко приготувати навіть початківцям, а будь-який десерт з нього виходить легким, хрустким та розсипчастим. Тільки попереджаємо: після того, як гості скуштують тертий пиріг за цим рецептом, вони будуть навідуватись до вас ще частіше!

Інгредієнти

Основні

Яйця 3 шт.

Цукор 3/4 склянки

Масло вершкове 82%200 г

Борошно пшеничне4 склянки

Розпушувач 1 ч. л.

Повидло

Крок 1/5

Розтопіть вершкове масло на водяній бані або у мікрохвильовці, додайте цукор, яйця, розпушувач і просіяне борошно. Замісіть тісто, щоб воно стало крутим за консистенцію. 

Крок 2/5

Поділіть тісто на дві частини, меншу загорніть у харчову плівку і відправте у морозильну камеру на 5-10 хвилин. 

Крок 3/5

Частину тіста, що залишилася, розкатайте та викладіть на змащене олією деко. Рівномірно розподіліть його по всій поверхні. На тісто викладіть повидло або будь-яке не дуже рідке варення. Тепер дістаньте з морозильника другу частину тіста та натріть її на грубій терці зверху на повидло. 

Замість повидла можна додати розтоплений на водяній бані шоколад або подрібнену курагу. 

Крок 4/5

Попередньо нагрійте духовку до 180 градусів. Випікайте пиріг приблизно 30-40 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Крок 5/5

Після випікання дайте остигнути і посипте тертий пиріг цукровою пудрою. 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: