Паста завжди була італійською стравою, здатною захопити увагу кухарів у всьому світі. Страва з макаронними виробами набула останнім часом колосальної популярності.
У різних інтернет-ресурсах можна дізнатися тисячі способів приготування різноманітних паст.
Якщо ви раніше не робили цю італійську страву, то рекомендуємо спробувати. Паста складається з макаронів та начинки, тобто соусу з овочами, м’ясом, морепродуктами, сиром та іншими компонентами.
Ми дамо рецепт приготування овочевої пасти.
Інгредієнти для пасти з овочами:
Інгредієнти для заправки:
Приготування овочевої пасти:
Відварюємо пасту до стану аль денте у підсоленій воді. У цей час потрібно зробити заправку – змішати оливкову олію з лимонним соком та червоним винним оцтом. У суміш додаємо гірчицю, цукровий пісок, сіль, сушений базилік та орегано.
Пропускаємо через прес зубчики часнику, викладаємо в суміш для заправки разом із петрушкою і ретельно перемішуємо.
Після приготування пасту треба промити під холодною водою.
Огірок потрібно нарізати на маленькі четвертинки, а помідори Черрі навпіл. Цибулю нарізаємо чверть кільцями, перці позбавляємо нутрощів і ріжемо невеликими кубиками.
Оливки потрібно нарізати кружальцями, а очищене авокадо на великі часточки. У макаронні вироби викладаємо подрібнені огірок, помідори, цибулю, перець, оливки, авокадо та сир.
Заправляємо пасту приготованим соусом, солимо і добре перемішуємо.
Ця страва – це щось між традиційною італійською пастою і салатом. Страва виходить досить насиченою по смаку, при цьому корисною.