Ситний омлет у лаваші (ФОТО)

1 хв на прочитання08 Серпня 2022, 07:35

Швидко, смачно й оригінально.

Готувати такий омлет краще на суперкорисній лляній олії, але можна взяти й іншу.

Інгредієнти:

яйця — 2 шт.;

лаваш — 1 лист;

сир — 50 г;

рукола або шпинат — 1 жменя;

томатна заправка — 2 столові ложки;

олія лляна — 1/2 чайної ложки.

Приготування.

Почати з приготування рваного омлету. Яйця розбити в чашку для змішування продуктів, присолити і злегка перемішати, збивати не потрібно.

Вилити яєчну суміш на розігріту сковороду і коли вона вже «візьметься», ніби порвати омлет на шматки, перемішати його, щоб обсмажити зусібіч.

Сир натерти на великій тертці.

Зелень промити під проточною водою й обсушити.

Начинка готова.

Якщо у вас круглий пшеничний коржик — усе гаразд. А от якщо лист лаваша, доведеться вирізати з нього коло. Надрізавши лаваш з одного боку, ніби позначити радіус кола.

На кожну четвертинку коржика викласти начинку.

Згорнути спочатку одну четвертинку.

Далі по колу — згорнути другу.

Виходить такий конвертик.

Викласти його на сковороду, де смажився омлет. Злегка притиснути лопаткою й обсмажити з обох боків. Рваний омлет у лаваші готовий.

Також ми розповідали про цукерку «міні-максі»: мінімум інгредієнтів — максимум користі.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: