Готувати такий омлет краще на суперкорисній лляній олії, але можна взяти й іншу.
Інгредієнти:
яйця — 2 шт.;
лаваш — 1 лист;
сир — 50 г;
рукола або шпинат — 1 жменя;
томатна заправка — 2 столові ложки;
олія лляна — 1/2 чайної ложки.
Приготування.
Почати з приготування рваного омлету. Яйця розбити в чашку для змішування продуктів, присолити і злегка перемішати, збивати не потрібно.
Вилити яєчну суміш на розігріту сковороду і коли вона вже «візьметься», ніби порвати омлет на шматки, перемішати його, щоб обсмажити зусібіч.
Сир натерти на великій тертці.
Зелень промити під проточною водою й обсушити.
Начинка готова.
Якщо у вас круглий пшеничний коржик — усе гаразд. А от якщо лист лаваша, доведеться вирізати з нього коло. Надрізавши лаваш з одного боку, ніби позначити радіус кола.
На кожну четвертинку коржика викласти начинку.
Згорнути спочатку одну четвертинку.
Далі по колу — згорнути другу.
Виходить такий конвертик.
Викласти його на сковороду, де смажився омлет. Злегка притиснути лопаткою й обсмажити з обох боків. Рваний омлет у лаваші готовий.
Також ми розповідали про цукерку «міні-максі»: мінімум інгредієнтів — максимум користі.