- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Сирно-грибний суп з курочкою: ароматна і дуже смачна страва
Сирно-грибний суп з курочкою: ароматна і дуже смачна страва
Можна замінити плавлений сирок на вершковий сир.
Цей суп виходить ніжним по консистенції, яскравим за ароматом і надзвичайно смачним. Приправи, гриби, легкість бульйону і ніжність сиру зроблять цей суп одним з улюблених. У рецепті використовуються печериці, але можна і використовувати інші види.
Необхідні продукти:
- гриби – 310 гр;
- картопля – 290 гр;
- плавлений сир – 220 гр;
- філе курки – 200-250 гр;
- цибуля – 1 шт;
- вершкове масло – 1 ст л;
- перець і сіль – за смаком.
Як приготувати суп з курочкою
Кладемо філе в воду, нагріваємо, присолюємо і відварюємо 20-25 хвилин після закипання. Чистимо цибулю, подрібнюємо її.
Гриби формуємо пластинками, картоплю – квадратиками.
Зварене м’ясо прибираємо з бульйону, ріжемо дрібними шматочками.
Розігріваємо олію на сковорідці, смажимо цибулю 5 хвилин, додаємо гриби і вимішуючи, прожарюємо, поки не випарується вся вода. Присолюємо, приперчуємо.
У киплячий бульйон додаємо картоплю, відварюємо чверть години.
Додаємо засмажку, варимо 5 хвилин, додаємо курку і сир.
Можна замінити плавлений сирок на вершковий сир. Сирок попередньо нарізаємо подрібніше.
Варимо, вимішуючи, поки сир повністю не розплавиться. Присолюємо і приперчуємо за смаком.
Подаємо в гарячому вигляді, присипавши нарізаною зеленню. Для декору можна залишити кілька смажених пластиків грибів. Відмінно підійдуть до супу грінки з білого хліба.