Сирні пончики готуються настільки просто, що потішити ними своїх домашніх до снаги навіть кулінарам-початківцям.
Інгредієнти:
сир — 250 г;
куряче яйце – 2 шт.;
цукор – 2 столові ложки;
ванілін — 1 пакетик;
сіль — дрібка;
розпушувач — 1 чайна ложка;
борошно пшеничне — 200 г.
Приготування.
У глибоку посудину розбити яйця, перемішати виделкою. Додати цукор, сіль і ванілін. Перемішати до розчинення цукру.
До яєчної суміші додати сир. Якщо він крупнозернистий, то подрібнити блендером, аби не було грудочок.
До сирної маси додати борошно і замісити тісто. Воно виходить трохи липким. Борошна може знадобитися трохи менше.
Сформувати з тіста кульки бажаного розміру. Для зручності припорошити руки борошном.
Розігріти сотейник із олією. Обсмажити кульки з усіх боків на середньому вогні. Сильний вогонь краще не робити, бо пончики можуть швидко обсмажитися зовні, причому всередині залишаться сирими.
Викласти пончики на паперовий рушник, щоб увібрав зайву олію. Потім прибрати рушник, а пончики присипати цукровою пудрою. Можна подавати до столу!
Також ми писали про «ліниві» пончики з яблуками — легкий і швидкий рецепт із простих продуктів.