- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Сирні палички, запечені в духовці: простий рецепт
Сирні палички, запечені в духовці: простий рецепт
Їх можна подавати з улюбленим соусом.
Звичайний сир можна подати незвично — наприклад, приготувати сирні палички. Це легко можна зробити в домашніх умовах.
Інгредієнти:
сир моцарелла — 230 г;
яйця — 2-3 шт.;
сухарі панірувальні — 150 г;
масло вершкове — 45 г;
борошно — 30 г;
трави італійські сушені — 0,5 ч. ложки;
сіль — 0,5 ч. ложки;
перець чорний мелений — за смаком;
вода — 30 мл (2 ст. ложки);
олія (для змащування дека) — 1 ч. ложка.
Приготування.
Сир нарізати тонкими брусочками завширшки близько 1,5 см.
Панірувальні сухарі з'єднати з італійськими травами, сіллю та перцем.
Перемішати.
Вершкове масло розтопити й додати в панірувальні сухарі.
Знову перемішати інгредієнти й добре перетерти, щоби крихта вийшла розсипчастою.
В окрему миску розбити яйця, влити 2 ст. ложки води.
Збити яйця з водою до однорідності.
Кожну сирну паличку обваляти в борошні.
Потім занурити в яйце й обваляти в панірувальних сухарях.
Потім ще раз повторити кроки з яєчною сумішшю та сухарями.
Деко застелити фольгою та змастити олією. Викласти палички на деко в один шар. Прикрити палички фольгою та поставити в морозилку на 30 хвилин.
Потім дістати лист із паличками і залишити при кімнатній температурі, поки розігрівається духовка до 200-210 °С.
Деко відправити в розігріту духовку, запікати сирні палички при температурі 200-210 °С приблизно 15 хвилин. Довше тримати в духовці не потрібно, щоби сир не почав витікати з виробів.
Сирні палички, запечені в духовці, готові. Їх можна подавати з улюбленим соусом і насолоджуватися смаком.
Також ми розповідали, як готувати при перебоях зі світлом і газом.