Приготування оригінальної і смачної сирної закуски з гранатом доволі просте.
Інгредієнти:
кисломолочний сир жирністю 5 % — 200 г;
сир фета — 100 г;
сир твердий — 100 г;
фундук очищений — 70 г;
гранат — 1 шт.;
часник — 1 зубчик;
петрушка свіжа — 15 г;
крекери солоні (для подачі) — 15-20 шт.;
сіль — за смаком;
перець чорний мелений — за смаком.
Приготування.
Фундук викласти на суху сковороду й обсмажити, постійно помішуючи, 8-10 хвилин. Горіхи остудити.
Нарізати фундук дрібними шматочками.
Перекласти в миску сир, розім'яти виделкою. Якщо сир зернистий, обов'язково протерти його через дрібне сито.
Додати сир фета.
Твердий сир натерти на дрібній тертці, додати в миску до сиру фета і кисломолочного сиру.
Петрушку нарізати дуже дрібно. Зубчик часнику очистити, пропустити через прес. Додати петрушку та часник до всіх інших інгредієнтів.
Додати в миску фундук.
Ретельно перемішати всі інгредієнти, розтираючи їх між собою.
Підготувати харчову плівку, викласти всю суміш, формуючи кулю.
Обернути сирний шар плівкою, прибрати в холодильник на 1 годину.
Тим часом вимити та розрізати гранат.
Очистити гранат.
За годину видалити з сирної кулі плівку. Перекласти кулю до гранатових зерен.
Добре обліпити всю кулю гранатовими зернами.
Закуску з сиру з твердим сиром, фетою, горіхами та гранатом подавати до столу з крекерами. Напрочуд красиво та смачно!
Також ми розповідали про сирні млинці за 20 хвилин — надзвичайно смачний і простий сніданок.