Сирна закуска з гранатом — дуже оригінально, смачно та просто

1 хв на прочитання02 Березня 2023, 00:27

Її подають до столу з крекерами.

Приготування оригінальної і смачної сирної закуски з гранатом доволі просте.

Інгредієнти:

кисломолочний сир жирністю 5 % — 200 г;

сир фета — 100 г;

сир твердий — 100 г;

фундук очищений — 70 г;

гранат — 1 шт.;

часник — 1 зубчик;

петрушка свіжа — 15 г;

крекери солоні (для подачі) — 15-20 шт.;

сіль — за смаком;

перець чорний мелений — за смаком.

Приготування.

Фундук викласти на суху сковороду й обсмажити, постійно помішуючи, 8-10 хвилин. Горіхи остудити.

Нарізати фундук дрібними шматочками.

Перекласти в миску сир, розім'яти виделкою. Якщо сир зернистий, обов'язково протерти його через дрібне сито.

Додати сир фета.

Твердий сир натерти на дрібній тертці, додати в миску до сиру фета і кисломолочного сиру.

Петрушку нарізати дуже дрібно. Зубчик часнику очистити, пропустити через прес. Додати петрушку та часник до всіх інших інгредієнтів.

Додати в миску фундук.

Ретельно перемішати всі інгредієнти, розтираючи їх між собою.

Підготувати харчову плівку, викласти всю суміш, формуючи кулю.

Обернути сирний шар плівкою, прибрати в холодильник на 1 годину.

Тим часом вимити та розрізати гранат.

Очистити гранат.

За годину видалити з сирної кулі плівку. Перекласти кулю до гранатових зерен.

Добре обліпити всю кулю гранатовими зернами.

Закуску з сиру з твердим сиром, фетою, горіхами та гранатом подавати до столу з крекерами. Напрочуд красиво та смачно!

Також ми розповідали про сирні млинці за 20 хвилин — надзвичайно смачний і простий сніданок.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: