- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Ідеальна страва до посту: готуємо ніжний салат з нутом
Ідеальна страва до посту: готуємо ніжний салат з нутом
Можна подавати відразу, а можна дати салату трохи настоятися.
Салат з нутом - один з коронних салатів. У приготуванні дуже простий рецепт салату, але всім дуже подобається.
Досить вдалий рецепт салату з нутом, рекомендую! Салат виходить дуже смачний. Можна їсти просто так, а можна подати до нього свіжий хліб, яким так смачно вимаківать юшечку з дна салатника! Також цей смачний салат відмінно підійде до рису.
Інгредієнти для салату з нутом
- Нут (готовий) - 250 г
- Оливки зелені - 1/2 бан.
- Цибуля червона - 1/2 шт
- Помідор - 1 шт
- Зелень (кінза або петрушка) - 1 пуч.
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний (мелений) - за смаком
Рекомендуємо не полінуватися і очистити відварений нут від шкірки. Це трохи моторошно, але зате на смак він ніжніше і приємніше, а для приготування хумуса або паштету такий нут просто ідеальний.
Додати до нуту дрібно нарізану цибулю.
Додати дрібно нарізану зелень. Я вважаю за краще кінзу.
Додати оливки, нарізані кільцями.
Перемішати і трохи розім'яти руками або виделкою. Частину нуту треба розчавити - нічого страшного, тут головне не естетика, а смак.
Додати до салату нарізаний помідор, сіль, перець, влити лимонний сік і оливкову олію. Розмішати. Можна подавати відразу, а можна дати салату трохи настоятися.
Смачного!