Догори
Дати відгук

Страх і самотність: вмираючий від коронавірусу чоловік розповів про те, що відчуває

Дізнатися про це рідні змогли зі щоденника, який дідусь вів майже до останніх своїх днів.

2 хв на прочитання23 Листопада 2020, 11:55
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Страх смерті та самотності й біль від неможливості поспілкуватися з рідними - усе це відчуває тяжко хворий пацієнт, який помирає від COVID-19. Щоденниковими записами, які вів 92-річний чоловік перед смертю у коронавірусній палаті, у Facebook поділилася його онука Анастасія Задорожня.

У стаціонарі чоловік пробув два тижні й помер 20 листопада. Жінка каже, що її дідусю дуже не вистачало спілкування й, аби якось зарадити, він писав рідним листи та вів щоденникові записи. Саме з них рідні дізналися, що чоловік переживав тоді, коли у нього вже не залишилося сил навіть говорити з родиною телефоном.

“Дідусь, коли став важким, та інші знайомі, які перехворіли в тяжкому стані, повідомляли: страх самотності дуже сильний. Особливо страшно стає, коли не залишається сил на дзвінки та розмови, а стан погіршується”, - написала Задорожня. 

Анастасія зауважила, що в останні дні життя її дід страждав від багатьох незручностей, які вдома здавалися побутовими дрібницями. Йому докучали нежить  та біль у горлі, але чоловік навіть не міг висякатися через кисневу маску, яка постійно була на обличчі. Зрештою, він почав втрачати сили й не міг навіть покликати лікарів на допомогу. У безпомічному стані дідусь ще намагався “достукатися” до медперсоналу й писав їм записки в блокноті, який спеціально залишили біля ліжка рідні. 

Та одного разу не допомогло навіть це. У літнього чоловіка стався серцевий напад, а медиків поруч не було. Дідусь встиг зателефонувати рідним, натиснувши кнопку швидкого виклику. Ті зрозуміли, що йому зле та швидко повідомили телефоном лікарів. Тоді напад вдалося купірувати.

Як ми писали раніше, у Вінницькій області від ускладнень викликаних коронавірусом помер головний лікар Тульчинської ЦРЛ Віталій Лисиця. Медику було 52 роки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.