Догори
Дати відгук

Стане незамінною на кухні: 6 ідей, що робити з водою після варіння макаронів

Багато хто навіть не здогадується, чому не треба зливати воду з макаронів.

2 хв на прочитання04 Лютого 2023, 21:30
Поділитись:

Що ми зазвичай робимо після приготування макаронів? У більшості випадків зливаємо воду у раковину, вважаючи її абсолютно некорисною у подальшому. Мовляв, свою роль вона вже виконала, їжа зварилася, то можна усе зайве і вилити.

Але насправді така вода може ще знадобитися. Є низка варіантів, що робити з водою після варіння макаронів.

1. Для приготування соусів

Вода з макаронів – це чудова основа для соусу до пасти. Щоб приготувати такий соус, у цю воду потрібно додати масло, сир і спеції.

 

Крім цього, на основі такої води можна приготувати соус песто. Для соусу потрібно подрібнити за допомогою блендера горіхи, часник і базилік. Далі додаємо пармезан, який попередньо потрібно натерти на тертці, сіль та оливкову олію. Утворену суміш розбавляємо водою, яка залишилася після варіння макаронів.

2. Для замішування тіста

Таку воду можна використовувати під час замішування тіста – як дріжджового, так і прісного.

3. Для миття посуду

Так-так, як би це дивно не звучало, але вода з макаронів може допомогти ефективніше очистити брудний посуд. У такій рідині є крохмаль, який виділився з продукту під час варіння – він допоможе краще очитити забрудення. Потрібно просто залити рідиною посуд і дати йому час відкиснути, а потім помити. Усі забруднення відмиватимуться набагато легше.

4. Як добриво для кімнатних рослин

У такій воді є багато корисних речовин, тому нею можна і навіть потрібно підливати кімнатні рослини. Але для цього вона не повинна містити солі та приправ. Перед використанням її потрібно охолодити.

5. Як маска для волосся

Корисні речовини, які містяться у такій воді, можуть допомогти і для волосся. Можна використовувати її як маску – нанести і потримати 10 хвилин, потім змити з використанням шампуню. Після цього волосся буде блискучим і шовковистим.

6. При болях у ногах

Вода після варіння макаронів може допомогти, якщо вас турбують болі у ногах. Можна зробити "ванночку" з такої рідини і потримати у ній ноги кілька хвилин.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я