Догори
Дати відгук

Стало відомо, коли ліси, водойми та рибу передадуть Мінагро

Це може статися вже сьогодні на позачерговому засіданні Кабміну.

1 хв на прочитання05 Лютого 2021, 14:18
Ліси, водойми та рибу можуть передати у відання новоствореного Міністерства агаррної політики Ліси, водойми та рибу можуть передати у відання новоствореного Міністерства агаррної політики
Поділитись:

Питання про передачу частини повноважень Міністерства довкілля та охорони природних ресурсів до новоствореного Міністерства агрополітики можуть вирішити вже сьогодні, 5 лютого, на позачерговому засіданні Кабміну. Про це повідомили екологи Української природоохоронної групи. 

«Хоча офіційної інформації немає, але найбільш вірогідно, що саме сьогодні (5 лютого — ред.) Кабінет Міністрів України вирішуватиме питання про передачу лісів, водойм та риби до Міністерства аграрної політики», — йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці ГО. 

Екологи додають, що розв'язання цього питання на користь Мінагро домагається новопризначений «сільськогосподарський» міністр Роман Лещенко. За їхніми словами, пріоритети Лещенка — це передача державних лісів у комунальну власність та відновлення радянських зрошувальних систем на півдні України. І жодного слова про зміну клімату, охорону біорізноманіття, безпечне та чисте довкілля.

Як стало відомо раніше, член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Микола Кучер висловив занепокоєння ситуацією, що склалася з відновленим Міністерством аграрної політики. На думку нардепа, воно має обмежені повноваження. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко