Спеціалісти радять вибирати картоплю правильно
найкориснішою вважається картопля, зварена “в мундирі”
Картопля належить до самих універсальних продуктів харчування. З неї готується безліч страв. Багато хто купує картоплю, не звертаючи уваги на зовнішній вигляд, що призводить до розчарування в її смакових якостях після приготування. Процес оцінки та запам’ятовування правил вибору хороших бульб не займає багато часу. Знаючи невеликі хитрощі, будь-хто зможе визначити, яка картопля краще всього підійде до запланованої страви і не зашкодить здоров’ю, пише yizhainfo.
Як вибрати картоплю для приготування різних страв?
Мета купівлі картоплі – ключовий момент при її виборі. Якщо бульби купуються в невеликій кількості та призначаються для приготування конкретної страви, то процес відбору проводять за певними ознаками. Купуючи картоплю у великих об’ємах, не рекомендується віддавати перевагу молодим бульбам. Зберігаються такі різновиди недовго, тому в їжу їх вживати краще відразу.
Секрети вибору картоплі для різних страв:
- для салатів підходить картопля невеликого розміру, будь-якого темного відтінку (зберігає консистенцію після варіння та швидко готується);
- для картоплі “в лушпинні” ідеально підходять темні та жовті сорти дрібного розміру (збережуть форму та проваряться);
- оптимальним варіантом для смаження, вважаються рожеві сорти картоплі;
- для пюре підходить велика картопля білих різновидів (відсутність грудочок в пюре гарантована).
Фахівці відмічають, що найкориснішою вважається картопля, зварена “в мундирі”, тому навіть для приготування салатів, краще варити її в шкірці. Молоді бульби чистять зішкрібаючи шкірку або видаляють шкірку після варіння.