Догори
Дати відгук

Спалах коронавірусу у гуртожитку Запоріжжя: 13 хворих

Через виявлення Covid-19 усіх мешканців відправили на самоізоляцію та заборонили залишати будівлю

1 хв на прочитання25 Квітня 2020, 20:00
Фото glavcom.ua Фото glavcom.ua
Поділитись:

У Запоріжжі коронавірус виявили у 13 жителів сімейного гуртожитку. Про це повідомила запорізька міська рада.

Спалах хвороби стався в Олександрівському районі міста. Як розповів мер Запоріжжя Володимир Буряк у Facebook, першою захворіла жінка, яку з симптомами хвороби шпиталізували до обласної інфекційної лікарні. Після цього одразу ж зробили ПЛР-тести всім, хто живе з нею на одному поверсі.

Серед 36 осіб виявили ще 12 хворих, у яких взагалі не було симптомів. Всього у будинку проживає приблизно 200 осіб, у мешканців інших поверхів також були взяті ПЛР-аналізи на коронавірус. Їх результати поки ще не готові. Жителів закрили на самоізоляцію у будівлі. Найближчими днями у приміщеннях будинку буде проведена дезінфекція.

Через цей випадок мер Запоріжжя скликав екстрене засідання міської комісії з питань ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

"Ще раз закликаємо запорожців дотримуватися вимог карантину й не виходити на вулицю! Ризик зараження дуже високий!" - заявив Володимир Буряк.

Нагадуємо, 25 квітня міністр охорони здоров'я заявив, що вже в найближчі дні для тестування на коронавірус почнуть використовувати українські ПЛР-системи.

Крім того, 24 квітня Кабмін презентував план виходу з карантину. Згідно з цим документом, обмеження в країні будуть знімати в п'ять етапів.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я