Догори
Дати відгук

Сосиски у дріжджовому тісті з кунжутом, це так апетитно

Багато що залежить від рецепта тіста

2 хв на прочитання27 Грудня 2022, 21:16
Поділитись:

Мало хто відмовиться від перекусу сосисками у тісті. Адже це так апетитно! Ароматні, соковиті, з рум'яною скоринкою. Сосиски в тісті на сковороді в домашніх умовах готуються зовсім швидко. Сосиски в тісті в духовці – цей рецепт надає випічці ніжного, соковитого смаку. Багато що залежить від рецепта тіста для сосисок, адже воно може бути листковим, дріжджовим, пісочним.

  •  12 шт сосисок
  •  2 яйця + 1 жовток
  •  1 скл. молока
  •  ⅓ скл. рослинної олії
  •  11 гр сухих дріжджів
  •  1,50 скл. пшеничного борошна
  •  1 ч. л. цукру
  •  1 ч. л. солі
  •  Кунжут

1

Змішаємо тепле молоко, 0,5 склянки борошна, цукор і сіль.

2

Додаємо дріжджі, перемішуємо.

3

Накриваємо рушником та залишаємо отриману масу в теплому місці на 20 хвилин.

4

Коли опара збільшиться у 2 рази, додаємо збиті яйця, решту борошна та рослинну олію.

5

Замішуємо еластичне тісто. Накриваємо рушником та ставимо у тепле місце на 1-1,5 години.

6

Тісто розкачуємо тонким шаром і нарізаємо на тонкі довгі смужки.

7

Замотуємо в смужки тіста сосиски, змащуємо яєчним жовтком і присипаємо кунжутом.

«Сосиска буде смачніше, якщо її перед обгортанням в тісто трохи обсмажити на сковороді»

8

Випікаємо сосиски в тісті в духовці до красивого рум'яного кольору при температурі 180°С. Випікати, крім духовки, також можна в мікрохвильовій печі, мультиварці.

Сосиски - корисні поради

Готові сосиски в тісті смакують як в гарячому, так і охолодженому вигляді. Надлишки приготованих сосисок можна обмотати харчовою плівкою та покласти в морозилку. У потрібний момент дістати, розігрівати у мікрохвильовій печі – гарячий перекус готовий.

Якщо вас цікавить простий рецепт “сосиски у тісті смажені”, можна взяти тонкий лаваш. Додавши до сосисок різні начинки, наприклад, сир, овочі, картопляне пюре, грибочки, ви отримаєте абсолютно чудову випічку, смачну, апетитну та оригінальну. У такому вигляді звичайні сосиски в тісті можуть навіть претендувати на своє місце на святковому столі.

Важливе зауваження: не готуйте цю страву з дешевих сосисок. Тут сенс навіть не в якості або смаку. Дешеві сосиски містять багато крохмалю, желатину, різних добавок і загусників, і в результаті термообробки сильно зменшуються в розмірах. Отже, втрачається зовнішній вигляд виробів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Вчені створили метод сортування руди, що скорочує відходи на 60% за допомогою ШІ
Вчені створили метод сортування руди, що скорочує відходи на 60% за допомогою ШІ
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Ukr.media
Як агрохімпаспорт став ключовим інструментом контролю земель під час війни
2 хв на прочитання2 години тому
Фото ілюстративне
Україна залишається ключовим світовим гравцем: 46% експорту соняшникової олії та 12% кукурудзи
1 хв на прочитання8 годин тому
Міжнародний день цільного зерна: користь, наукові дані та актуальність для України
Міжнародний день цільного зерна: доступна користь, економічна доцільність
2 хв на прочитання13 годин тому
День працівників Гідрометцентру: люди, які роблять погоду в країні
10 хв на прочитання14 годин тому
Безпечність харчових продуктів: вимоги до маркування матеріалів для контакту з ними
1 хв на прочитанняВчора
Від теорії до інновацій: у Києві відбулася конференція "Сила жінок в агро 2025"
2 хв на прочитанняВчора
Дев'ять областей України повністю завершили сівбу озимих зернових культур
1 хв на прочитанняВчора