- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Сосиски у дріжджовому тісті з кунжутом, це так апетитно
Сосиски у дріжджовому тісті з кунжутом, це так апетитно
Багато що залежить від рецепта тіста

Мало хто відмовиться від перекусу сосисками у тісті. Адже це так апетитно! Ароматні, соковиті, з рум'яною скоринкою. Сосиски в тісті на сковороді в домашніх умовах готуються зовсім швидко. Сосиски в тісті в духовці – цей рецепт надає випічці ніжного, соковитого смаку. Багато що залежить від рецепта тіста для сосисок, адже воно може бути листковим, дріжджовим, пісочним.
- 12 шт сосисок
- 2 яйця + 1 жовток
- 1 скл. молока
- ⅓ скл. рослинної олії
- 11 гр сухих дріжджів
- 1,50 скл. пшеничного борошна
- 1 ч. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- Кунжут
1
Змішаємо тепле молоко, 0,5 склянки борошна, цукор і сіль.
2
Додаємо дріжджі, перемішуємо.
3
Накриваємо рушником та залишаємо отриману масу в теплому місці на 20 хвилин.
4
Коли опара збільшиться у 2 рази, додаємо збиті яйця, решту борошна та рослинну олію.
5
Замішуємо еластичне тісто. Накриваємо рушником та ставимо у тепле місце на 1-1,5 години.
6
Тісто розкачуємо тонким шаром і нарізаємо на тонкі довгі смужки.
7
Замотуємо в смужки тіста сосиски, змащуємо яєчним жовтком і присипаємо кунжутом.
«Сосиска буде смачніше, якщо її перед обгортанням в тісто трохи обсмажити на сковороді»
8
Випікаємо сосиски в тісті в духовці до красивого рум'яного кольору при температурі 180°С. Випікати, крім духовки, також можна в мікрохвильовій печі, мультиварці.
Сосиски - корисні поради
Готові сосиски в тісті смакують як в гарячому, так і охолодженому вигляді. Надлишки приготованих сосисок можна обмотати харчовою плівкою та покласти в морозилку. У потрібний момент дістати, розігрівати у мікрохвильовій печі – гарячий перекус готовий.
Якщо вас цікавить простий рецепт “сосиски у тісті смажені”, можна взяти тонкий лаваш. Додавши до сосисок різні начинки, наприклад, сир, овочі, картопляне пюре, грибочки, ви отримаєте абсолютно чудову випічку, смачну, апетитну та оригінальну. У такому вигляді звичайні сосиски в тісті можуть навіть претендувати на своє місце на святковому столі.
Важливе зауваження: не готуйте цю страву з дешевих сосисок. Тут сенс навіть не в якості або смаку. Дешеві сосиски містять багато крохмалю, желатину, різних добавок і загусників, і в результаті термообробки сильно зменшуються в розмірах. Отже, втрачається зовнішній вигляд виробів.







