Солянка без м'яса — незвичайний пісний рецепт першої страви

2 хв на прочитання20 Березня 2023, 13:07
Рецепт солянки

При подачі в тарілку з супом покласти по скибочці лимона і за бажання зелень.

Пісний суп — навіть солянку — можна приготувати так, що їхній смак здасться набагато цікавішим за звичний м'ясний суп.

Для приготування солянки без м'яса можна використовувати як солодкий перець, так і заморожений.

Інгредієнти:

вода — 2 л

мариновані огірки — 2 шт.;

солодкий перець — 1 шт. (або по половинці різного кольору);

цибуля — 1 шт.;

морква — 1 шт.;

оливки без кісточки — 1 баночка;

огірковий розсіл — 50 г;

томатна паста — 2 ст. л.;

олія — 1 ст. л.;

лимон — декілька часточок;

гострий перець — за бажанням;

сіль, перець — за смаком.

Приготування.

Моркву та цибулю почистити. У солодкого перцю видалити плодоніжку, насіння та білі плівки. Нарізати моркву брусочками, цибулю та перець — кубиками.

Огірок нарізати кубиками чи натерти на буряковій тертці.

З маслин злити рідину.

У сковороді розігріти олію, викласти цибулю та моркву й обсмажувати близько 5 хвилин. Покласти до овочів томатну пасту, перемішати та вимкнути плиту.

У каструлю для супу налити воду і довести до кипіння. Додати огірковий розсіл та огірки, дочекатися закипання та варити 10 хвилин.

Потім викласти в каструлю цибулю та моркву та варити ще 5 хвилин. Посолити та поперчити.

Якщо ви плануєте додавати гострий перець, його слід нарізати дрібними шматочками і додати в суп.

Потім викласти в суп оливки, перемішати і варити ще стільки ж. Вимкнути плиту та дати солянці настоятися.

При подачі в тарілку з супом покласти по скибочці лимона і за бажання зелень.

Також ми писали про суп харчо — пісний варіант.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: