Пісний суп — навіть солянку — можна приготувати так, що їхній смак здасться набагато цікавішим за звичний м'ясний суп.
Для приготування солянки без м'яса можна використовувати як солодкий перець, так і заморожений.
Інгредієнти:
вода — 2 л
мариновані огірки — 2 шт.;
солодкий перець — 1 шт. (або по половинці різного кольору);
цибуля — 1 шт.;
морква — 1 шт.;
оливки без кісточки — 1 баночка;
огірковий розсіл — 50 г;
томатна паста — 2 ст. л.;
олія — 1 ст. л.;
лимон — декілька часточок;
гострий перець — за бажанням;
сіль, перець — за смаком.
Приготування.
Моркву та цибулю почистити. У солодкого перцю видалити плодоніжку, насіння та білі плівки. Нарізати моркву брусочками, цибулю та перець — кубиками.
Огірок нарізати кубиками чи натерти на буряковій тертці.
З маслин злити рідину.
У сковороді розігріти олію, викласти цибулю та моркву й обсмажувати близько 5 хвилин. Покласти до овочів томатну пасту, перемішати та вимкнути плиту.
У каструлю для супу налити воду і довести до кипіння. Додати огірковий розсіл та огірки, дочекатися закипання та варити 10 хвилин.
Потім викласти в каструлю цибулю та моркву та варити ще 5 хвилин. Посолити та поперчити.
Якщо ви плануєте додавати гострий перець, його слід нарізати дрібними шматочками і додати в суп.
Потім викласти в суп оливки, перемішати і варити ще стільки ж. Вимкнути плиту та дати солянці настоятися.
При подачі в тарілку з супом покласти по скибочці лимона і за бажання зелень.
Також ми писали про суп харчо — пісний варіант.