Догори
Дати відгук

Соляна криза: чи можна при консервуванні використовувати морську сіль

Морська сіль набагато корисніша за звичайну.

1 хв на прочитання06 Червня 2022, 21:37
Поділитись:

Через зупинку підприємства "Артемсоль" українці зіткнулися з дефіцитом однієї з найнеобхідніших спецій, а попереду ще так багато роботи на кухні, де вона потрібна. Наприклад, консервація, де у солі одна з "головних ролей". Чим же можна замінити звичайну сіль?

Крім звичайної солі на полицях магазинів можна побачити ще й морську. Розберімося, чи є вона хорошою альтернативою, і чи можна додавати її в консервацію.

Експерти кажуть, що для заготовок на "зиму" морську сіль використовувати можнаКрім звичайної солі на полицях магазинів можна побачити ще й морську. 

Виявляється, морська сіль це ідеальний варіант для консервації зелені, овочів та грибів. У неї є безліч переваг перед кам’яною сіллю, ну крім ціни, звичайно: морська коштуватиме дорожче. Для консервації краще використовувати морську сіль крупного мелення.

Переваги морської солі:

  • Морська сіль набагато корисніша за звичайну: у ній містяться важливі для здоров’я людини елементи – хлор, натрій, фосфор, калій, магній, цинк, селен, йод та інші.
  • Консервація з морською сіллю збережеться на довше, адже в ній буде менше шкідливого нерозчинного осаду.
  • Від вживання морської солі людина не матиме набряків, адже вона не утримує воду в організмі, а навпаки виводить її.
  • Морська сіль зберігає смакові якості продуктів, тому соління будуть виходити смачними та хрусткими.

До слова, рашисти влучили ракетою в сільгосппідприємство на Одещині.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.