Солодкі та хрусткі огірочки

1 хв на прочитання17 Серпня 2022, 07:28

Якщо огірки свіжозірвані, то їх можна консервувати відразу.

Огірки залишаються в топі популярних консервацій на зиму. Пропонуємо рецепт солодких та хрустких огірочків, які так смакуватимуть узимку.

Інгредієнти:

огірки свіжі (скільки увійде до банку);

парасольки кропу — 2-3 шт.;

лист хрону — 1-2 шт.;

лавровий лист — 3 шт.;

перець чорний горошок — 4 шт.;

перець запашний горошок — 4 шт.;

часник — 4-5 зубчики;

цукор (на 1 л води) — 150 г;

сіль (на 1 л води) — 40 г;

лимонна кислота (на 1 л води) — 1 ч.л.

Приготування.

На дно банок укласти всі спеції та наповнити банки огірками, відрізавши у них кінчики. Якщо огірки свіжозірвані, то їх можна консервувати відразу, якщо вже полежали, то потримати в холодній воді 3-5 годин.

Воду закип'ятити та залити огірки на 20 хвилин, накрити кришками.

Злити воду в каструлю та заміряти її кількість. Додати сіль і цукор у воду, дати розчинитись, довести до кипіння і в кінці всипати лимонну кислоту.

Відразу залити огірки маринадом та закрити  кип'яченими кришками. Перевернути банки та залишити в такому стані остигати.

Також ми розповідали, як приготувати салат з огірків на зиму.

Окрім того, ми писали про огірочки на зиму: проста, смачна й дешева заготовка.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: