- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Солодкі та хрусткі огірочки
Солодкі та хрусткі огірочки
Якщо огірки свіжозірвані, то їх можна консервувати відразу.
Огірки залишаються в топі популярних консервацій на зиму. Пропонуємо рецепт солодких та хрустких огірочків, які так смакуватимуть узимку.
Інгредієнти:
огірки свіжі (скільки увійде до банку);
парасольки кропу — 2-3 шт.;
лист хрону — 1-2 шт.;
лавровий лист — 3 шт.;
перець чорний горошок — 4 шт.;
перець запашний горошок — 4 шт.;
часник — 4-5 зубчики;
цукор (на 1 л води) — 150 г;
сіль (на 1 л води) — 40 г;
лимонна кислота (на 1 л води) — 1 ч.л.
Приготування.
На дно банок укласти всі спеції та наповнити банки огірками, відрізавши у них кінчики. Якщо огірки свіжозірвані, то їх можна консервувати відразу, якщо вже полежали, то потримати в холодній воді 3-5 годин.
Воду закип'ятити та залити огірки на 20 хвилин, накрити кришками.
Злити воду в каструлю та заміряти її кількість. Додати сіль і цукор у воду, дати розчинитись, довести до кипіння і в кінці всипати лимонну кислоту.
Відразу залити огірки маринадом та закрити кип'яченими кришками. Перевернути банки та залишити в такому стані остигати.
Також ми розповідали, як приготувати салат з огірків на зиму.
Окрім того, ми писали про огірочки на зиму: проста, смачна й дешева заготовка.