Це соління здивує вас смаком і займе почесне місце серед фаворитів зимового столу.
Інгредієнти:
перець червоний;
цвітна капуста;
корінь селери;
зелень петрушки;
виноград;
морква;
хрін;
оцет — 1 л;
вода — 1 л;
сіль — 120 г.
Приготування.
Відібрати зрілі червоні перці правильної форми, помити й видалити насіння, вирізавши вістрям ножа невеликий круглий отвір навколо плодоніжки так, щоб не пошкодити перець. Підготовлені перці опустити на 1 хвилину у підсолену воду для розм'якшення.
Всередину кожного перцю покласти суміш із дрібно нарізаного кореня селери, зелені петрушки та по одному суцвіттю цвітної капусти.
Наповнені перці укласти у банку отвором вгору. Між ними помістити рідкі грона винограду, моркву, селеру, скибочки хрону.
Потім залити кип'яченим розсолом.
Зверху притиснути ґратами з тонких дощечок, щоб овочі занурились у розсіл на 3-6 см. Посуд накрити і зберігати у прохолодному приміщенні.
Також ми розповідали про закуску з баклажанів на зиму — швидко, просто і смачно.