Догори
Дати відгук

Соління з квашеної капусти, перцю та винограду: чудова закуска на зиму, яку не треба закручувати кришкою

Оригінальний рецепт із простих інгредієнтів.

1 хв на прочитання27 Вересня 2022, 07:36
Поділитись:

Це соління здивує вас смаком і займе почесне місце серед фаворитів зимового столу.

Інгредієнти:

перець червоний;

цвітна капуста;

корінь селери;

зелень петрушки;

виноград;

морква;

хрін;

оцет — 1 л;

вода — 1 л;

сіль — 120 г.

Приготування.

Відібрати зрілі червоні перці правильної форми, помити й видалити насіння, вирізавши вістрям ножа невеликий круглий отвір навколо плодоніжки так, щоб не пошкодити перець. Підготовлені перці опустити на 1 хвилину у підсолену воду для розм'якшення.

Всередину кожного перцю покласти суміш із дрібно нарізаного кореня селери, зелені петрушки та по одному суцвіттю цвітної капусти.

Наповнені перці укласти у банку отвором вгору. Між ними помістити рідкі грона винограду, моркву, селеру, скибочки хрону.

Потім залити кип'яченим розсолом.

Зверху притиснути ґратами з тонких дощечок, щоб овочі занурились у розсіл на 3-6 см. Посуд накрити і зберігати у прохолодному приміщенні.

Також  ми розповідали про закуску з баклажанів на зиму — швидко, просто і смачно.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.