Догори
Дати відгук

Сьогодні в Україні відзначають День працівника природно-заповідної справи

Справа збереження недоторканних куточків природи є вкрай необхідною для забезпечення чистого та безпечного довкілля.

1 хв на прочитання07 Липня 2021, 10:42
Фото: Голос України Фото: Голос України
Поділитись:

В Україні нараховується приблизно 8200 об’єктів природно-заповідного фонду, що займають 6,2 % території держави, а також частину морської акваторії. Водночас у розвинених країнах Європи заповідні території становлять від 12 до 35 % території. Саме тому Україні варто прагнути збільшення та збереження унікальної природної території: в морі, степах, лісах чи парках.

Справа збереження для сучасників і нащадків недоторканих куточків нашої країни, рідкісних і зникаючих видів, унікальних природних утворень є відповідальною та складною, але вкрай необхідною для забезпечення чистого та безпечного довкілля для людини та подальшого розвитку охорони навколишнього природного середовища нашої держави.

Сьогодні кожен із нас, як людина, особистість, невід’ємна частина всього живого на Землі, має обернутися та подивитися, що саме він залишає за собою — голу пустелю чи квітучий сад. Від ставлення та поваги до природи залежить не тільки наше життя, але й майбутнє нащадків. 

До слова, у високогір'ї українських Карпат пік цвітіння червоної рути, карпатські рододендрони масово розпустилися на схилах Чорногірського та Мармароського хребтів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко