Догори
Дати відгук

У Карпатах масово зацвіла червона рута (фото)

Зараз пік цвітіння цієї рослини.

1 хв на прочитання06 Липня 2021, 16:24
Фото: Укрінформ Фото: Укрінформ
Поділитись:

У високогір'ї українських Карпат пік цвітіння червоної рути, карпатські рододендрони масово розпустилися на схилах Чорногірського та Мармароського хребтів. Про це  Укрінформу повідомив екскурсовод Сергій Прокоп.

«Цьогоріч цвітіння рододендронів трохи запізнилося через аномально довгу зиму у високогір'ї Карпат, минулими вихідними, 3–4 липня, ми з туристами спостерігали пік цвітіння карпатських рододендронів на Чорногірському хребті біля озера Бребенескул і вершинах двотисячників Ребра та Гутин Томнатик. Зазвичай, пік цвітіння рододендронів в українських Карпатах наставав у 20 числах червня, цьогоріч він змістився на початок липня. Триватиме масове цвітіння рододендронів, які ще називають «червоною рутою», в нашому високогір'ї ще приблизно тиждень», — повідомив Прокоп.

Фото: Укрінформ

За його словами, знайти червону руту в українських Карпатах можна, крім Чорногірського, на Мармароському хребті. Зараз ідеальний час для туристичних походів чи фотомандрівок Карпатами у пошуках цієї квітки. Утім, наголошує гід, перед сходженням у високогір'я варто враховувати погоду та зареєструватися у гірських рятувальників.

Фото: Укрінформ

Нагадаємо, що під Вінницею розцвіла лаванда.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.