- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Сніданок нашвидкуруч для ласунів: добірка покрокових рецептів
Сніданок нашвидкуруч для ласунів: добірка покрокових рецептів
Для тих, кому бракує часу на готування.

Що робити, якщо до ранкової кави немає ласощів, а готувати особливо нема коли? «Здорові люди» пропонують кілька варіантів швидкого та корисного солодкого сніданку для тих, кому бракує часу на готування.
Вівсяна каша з ягодами

Інгредієнти:
молоко (можна рослинне) — 300 мл;
вівсяні пластівці — 150 г;
свіжі ягоди — ½ склянки;
горіхова паста — 2 ст.;
несолодкий какао-порошок — 1 ст.;
рідкий мед — до смаку;
сіль — до смаку.
Приготування.
У каструлі середнього розміру з'єднати вівсяні пластівці, какао-порошок, сіль і частину меду. Влити молоко й довести до кипіння на середньому вогні, періодично помішуючи, потім зменшити вогонь.
Варити без кришки протягом 5-7 хвилин або до загусання, періодично помішуючи. Потім зняти з вогню, дати постояти під кришкою 2 хвилини.
Перекласти вівсянку в порційні тарілки й додати в кожну чайну ложку горіхової пасти. Посипати зверху ягодами і полити медом, що залишився.
Сир із ягідним пюре та насінням

Інгредієнти:
сир — 450 г;
свіжі ягоди — 200 г;
мед — 2 ст.;
насіння соняшнику — 2 ст.;
терта лимонна цедра — 1 ч. л.;
лимонна цедра — для прикраси.
Приготування.
Викласти насіння соняшника на суху сковороду й обсмажувати протягом 5 хвилин, помішуючи, потім трохи посолити.
Ягоди помістити в блендер (кілька ложок ягід відкласти убік) і подрібнити до однорідності. З'єднати ягідне пюре з медом і тертою лимонною цедрою.
Розкласти сир у порційні миски. Вилити зверху суміш ягід і меду.
Посипати зверху ягодами, що залишилися, і підсмаженим насінням, а також прикрасити цедрою лимона.
Тост із шоколадним кремом і бананами

Інгредієнти:
білий хліб — 4 шматочки;
яйце — 1 шт.;
молоко — 1/3 скл.;
банан — ½ шт.;
ванільний цукор — 1 ч. л.;
шоколадний крем — для подачі;
сіль — до смаку;
олія — для обсмажування.
Приготування.
Яйця розбити в миску, додати дрібку солі та молоко. Злегка збити віночком.
Шматочки хліба змастити з одного боку шоколадним кремом.
Банан порізати овальними скибочками завтовшки до 5 мм. Розкласти банан на два шматочки хліба, закрити зверху двома, що залишилися, щоб вийшов бутерброд із бананом усередині.
Кожен бутерброд вмочити у суміш яєць і молока. Викласти в розігріту на сковороді олію та підсмажити до зарум'янювання. Перш ніж повернути на інший бік, посипати весь бутерброд зверху невеликою кількістю ванільного цукру. Коли скибочки перекинуться, цукор карамелізується.
Перекласти тости на тарілку та подавати на сніданок у гарячому вигляді.
Французький тост із яблуками

Інгредієнти:
яблука — 4 шт.;
маскарпоне — 250 г;
хліб (бріош) — 8 скибочок;
яйця — 3 шт.;
лимон — 1 шт.;
коричневий цукор — 40 г + 1 ст.;
цукрова пудра — 3 ст.;
мелена кориця — ½ ч. л.;
вершкове масло — для смаження;
сироп — для подачі.
Приготування.
З лимона зняти цедру та видавити сік. Половину цедри змішати з корицею та коричневим цукром.
Видалити серцевину з яблук і нарізати їх скибочками завтовшки 3-4 мм. Змочити яблука лимонним соком і посипати коричною сумішшю. Залишити постояти на 15 хвилин.
Розтопити вершкове масло в сковороді з антипригарним покриттям і обсмажити скибочки яблук на слабкому вогні, при необхідності додаючи трохи води. Яблука не повинні накладатися одне на одне під час смаження. Коли вони карамелізуються (але не розваляться), зняти їх зі сковороди.
Збити маскарпоне з цукровою пудрою занурювальним блендером або віничком.
Яйця розбити в миску, всипати столову ложку цукру та перемішати. Вмочити в яєчну суміш шматочки хліба по одному, стежачи, щоб вони не просочувалися занадто сильно.
На шматочок обсмаженого хліба розкласти 3-4 скибочки карамелізованого яблука, потім знову хліб і яблука. Тости мають вийти «двоповерховими».
Перекласти тости на гарячу сковороду з антипригарним покриттям, змащену невеликою кількістю вершкового масла, та злегка обсмажити.
Для подачі прикрасити зверху декількома ложками маскарпоне крему і полити сиропом.
Швидкий кекс у мікрохвильовій печі

Інгредієнти:
яйце — 1 шт.;
борошно — 3 ст.;
цукор — 2 ст.;
соняшникова олія — 1 ст.;
йогурт без добавок — 1 ст.;
порошок для випічки — ½ ч. л.;
цукрова пудра — для посипання.
Приготування.
У миску чи чашку, в якій готуватиметься кекс, розбити яйце. Додати цукор, йогурт, борошно та розпушувач. Ретельно перемішати до отримання однорідного гладкого тіста.
Поставити посудину з тістом у мікрохвильову піч на 2 хвилини на максимальну потужність.
Дістати готовий кекс, дати трохи охолонути та посипати цукровою пудрою.
Солодкий смузі з пластівцями

Інгредієнти:
мигдальне молоко — 120 мл;
солодке яблуко — 1 шт.;
банан — 1 шт.;
вівсяні пластівці — 20 г;
фінік — 1 шт.;
ванільний екстракт — ½ ч. л.;
мелена кориця — ¼ ч. л.
Приготування.
Яблуко почистити, видалити серцевину й нарізати.
У чаші блендера поєднати мигдальне молоко, яблуко, банан, вівсянку, корицю, фініки. Перебити до однорідної суміші. Якщо смузі вийшов занадто густий, можна додати до нього ще трохи молока.
Подавати смузі на сніданок одразу після приготування.
Японські панкейки

Інгредієнти:
яйця — 2 шт.;
борошно — 35 г;
цукор — 25 г;
молоко — 25 г;
розпушувач — 2 г;
ванільний екстракт — 1 ч. л.;
сироп — до смаку;
олія для смаження.
Приготування.
Відділити білки від жовтків. Білки прибрати в морозильну камеру на 5-10 хвилин.
В іншу миску помістити жовтки та влити до них молоко. Розмішати виделкою чи віничком. Додати ванільний екстракт і борошно, розмішати та всипати розпушувач. Знову перемішати.
Дістати з морозилки холодні яєчні білки та збити віничком або міксером, поступово всипаючи цукор. Має вийти щільна та густа маса.
У жовткову масу потроху викласти білки, акуратно перемішуючи знизу догори, щоб вони не опали.
На сковороді розігріти трохи олії та викласти ложкою тісто, формуючи млинці. На дно сковороди капнути кілька крапель води, стежачи за тим, щоб вона не торкалася тіста.
Закрити кришкою та готувати на слабкому вогні протягом 2 хвилин. Потім підняти кришку і покласти по ложці тіста поверх кожного млинця. Якщо вода випарувалась, додати ще кілька крапель і знову закрити кришкою. Готувати 4 хвилини.
Після цього часу акуратно перевернути млинці, капнути води. Знову накрити кришкою та готувати ще 3-4 хвилини.
Для подачі на сніданок полити млинці сиропом.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.







