Догори
Дати відгук

Сміття у Тисі збирають рибалки

1 хв на прочитання21 Липня 2020, 13:06
Фото: соцмережі Фото: соцмережі
Поділитись:

Житель Берегова Віктор Бучинський за 20 хвилин назбирав 8 сміттєвих пакетів сміття на річці Тиса.  Як зауважив активіст у своєму відео, він хотів порибалити на річці, а натомість зайнявся прибиранням. Пластикові пляшки, бляшанки, залишки одягу та взуття течія несе з гірських сіл. Весь цей "бруд" міг потрапити на сортувальні станції, а згодом на переробку.

"Село Вилок, Виноградівський район, річка Тиса. Чудова природа, гарна річка і купа сміття: пет-пляшки, скляні пляшки, металеві банки, каністри, елементи одягу та взуття. Гадаю цьому всьому сміттю не місце у річці, а місце на сміттєпереробному заводі. Я не міг пройти повз, і так як завжди маю з собою сміттєві пакети - прибрав! За 20 хвилин назбиралось 8 сміттєвих пакетів потенційної вторинної сировини, які я відвезу до приймального пункту вторинної сировини ", - написав Бучинський у Facebook.

Сам активіст створив сортувальний центр "Кольорові баки", і закликає закарпатців не викидати сміття у річки.

Нагадаємо, Україна та Угорщина будуть разом долати проблему засмічення річок. Перед цим рішенням Президент Угорщини поскаржився Зеленському на тонни сміття з України. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.