- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Смачнющий салат із баклажанів: перевірений рецепт на зиму
Смачнющий салат із баклажанів: перевірений рецепт на зиму
Результат завжди всім подобається
Баклажани – це універсальні овочі, що мають нейтральний смак, за рахунок чого їх можна перетворювати на грибні, м’ясні та інші закуски, на які витрачається менше грошей, часу і сил, а результат завжди всім подобається, пише «Прості рецепти».
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- баклажани, 5 кг;
- цибуля, 200 г;
- петрушка, пучок;
- часник, головка або до смаку;
- сіль 1 ст.л;
- цукор, 1 ч.л;
- оцет 9%, 80 мл;
- олія рафінована, 150 мл.
Процес приготування
- Баклажани промиваємо і ріжемо кубиками, заливаємо водою і доводимо до кипіння, варимо 2 хвилини і виймаємо, складаємо в сито, щоб вони стікали.
- Петрушку і часник дрібно рубаємо, цибулю ріжемо тонкими півкільцями або довільно, як вам більше до смаку.
- Змішуємо баклажани з петрушкою, цибулею та часником, всипаємо сіль, столову ложку з гарною гіркою, цукор, оцет та олію.
- Перемішуємо салат та розкладаємо в банки по 500 г.
- Накриваємо кришками та ставимо в каструлю на рушник.
- Наливаємо теплу воду по плічка банок і стерилізуємо з моменту закипання 15 хвилин.
- Закручуємо кришки, залишаємо остигати на столі.
- Зберігаємо заготівлю в підвалі, коморі, на балконі.
- Салат виходить ароматним, апетитним, з легкою, пікантною ноткою, не набридає, тож готуйте більше.
Актуально
Більше з розділу Агро
Експорт зерна з України скоротився на третину у поточному сезоні
2 хв на прочитання5 годин тому
Бельгійський стартап масштабує технології штучного інтелекту для харчової промисловості
2 хв на прочитання6 годин тому
Удар по Іллічівському ОЖК: пожежа, витік олії та екологічні ризики
2 хв на прочитання25 Грудня 2025
Українські фермери називають 2025-й найскладнішим роком за десятиліття
1 хв на прочитання25 Грудня 2025
Парадокс українського агро: врожай росте, експорт падає
1 хв на прочитання25 Грудня 2025
Агрохолдинги України: від виживання до масштабування під час війни
2 хв на прочитання24 Грудня 2025
Світло у кожній оселі: Україна святкує Святвечір
2 хв на прочитання24 Грудня 2025
Сьогодні, 24 грудня, світ відзначає Eggnog Day — День різдвяного ґоґоль-моґолю
2 хв на прочитання24 Грудня 2025
Більше з GreenPost
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 28 грудня 2025 року
17 хв на прочитання3 години тому
Гальма, які рятують життя: чому не варто економити на тормозних дисках і колодках
3 хв на прочитання6 годин тому
Ринок новорічних ялинок в Україні стрімко скорочується через падіння попиту
2 хв на прочитання8 годин тому
Наступна пандемія — питання часу: що світ зробив за п'ять років після COVID-19
6 хв на прочитання9 годин тому
У компанії Укргазвидобування призначили нового генерального директора
1 хв на прочитанняВчора
Народні лайфхаки обігріву, які можуть убити
2 хв на прочитанняВчора
Справжня золота лихоманка на Закарпатті
2 хв на прочитанняВчора
Уряд спростив передачу енергообладнання: оренда без аукціонів за 1 гривню
2 хв на прочитанняВчора

