Смачний штрудель із варенням — пісна страва, яка готується дуже просто. У цьому рецепті — яблучне варення, але для начинки можна використовувати будь-яке варення чи фрукти.
Інгредієнти:
борошно — 300 г;
соняшникова олія — 4 столові ложки;
вода — 150 мл;
сіль — дрібка;
яблучне варення — 200-250 г;
горіхи — 100 г;
кунжут — 20 г;
кориця — дрібка;
крохмаль — 2 столові ложки
Приготування.
У миску висипати борошно, додати сіль, воду й олію. Замішати ложкою.
Викласти тісто на стіл і добре вимішати, нічого більше не додаючи. Потім покласти тісто в пакет і забрати в холодильник на 30 хвилин.
Поки тісто лежить у холодильнику, приготувати начинку. У миску покласти яблучне варення, додати корицю, горіхи, кунжут і крохмаль. Усе добре перемішати.
Дістати тісто з холодильника, розділити його на 4 рівні частини.
Змастити стіл олією і трохи тісто витягнути руками. Потім розкачати за допомогою качалки. Товщина тіста має бути 2-3 мл.
Поступово розподілити начинку, не докладаючи трохи по краях, аби потім було зручно загортати.
Загорнути у рулет, краї добре защипнути. Теж саме зробити з рештою тіста. Деко змастити олією і викласти рулетики.
Збити одне яйце та змастити ним рулети. Попередньо розігріти духовку до 200 °С. Поставити рулети, вогонь зробити маленький і випікати 30 хвилин.
Дати рулетам охолонути і можна подавати на стіл до чаю.
За бажанням рулети можна посипати цукровою пудрою і подавати з кулькою ванільного морозива.
Також ми розповідали про вафельний торт зі згущеним молоком і варенням: простий і несподіваний рецепт без випікання.