Смачний штрудель із варенням — простий рецепт пісної страви

2 хв на прочитання28 Березня 2023, 00:21

За бажанням рулети можна посипати цукровою пудрою і подавати з кулькою ванільного морозива.

Смачний штрудель із варенням — пісна страва, яка готується дуже просто. У цьому рецепті — яблучне варення, але для начинки можна використовувати будь-яке варення чи фрукти.

Інгредієнти:

борошно — 300 г;

соняшникова олія — 4 столові ложки;

вода — 150 мл;

сіль — дрібка;

яблучне варення — 200-250 г;

горіхи — 100 г;

кунжут — 20 г;

кориця — дрібка;

крохмаль — 2 столові ложки

Приготування.

У миску висипати борошно, додати сіль, воду й олію. Замішати ложкою.

Викласти тісто на стіл і добре вимішати, нічого більше не додаючи. Потім покласти тісто в пакет і забрати в холодильник на 30 хвилин.

Поки тісто лежить у холодильнику, приготувати начинку. У миску покласти яблучне варення, додати корицю, горіхи, кунжут і крохмаль. Усе добре перемішати.

Дістати тісто з холодильника, розділити його на 4 рівні частини.

Змастити стіл олією і трохи тісто витягнути руками. Потім розкачати за допомогою качалки. Товщина тіста має бути 2-3 мл.

Поступово розподілити начинку, не докладаючи трохи по краях, аби потім було зручно загортати.

Загорнути у рулет, краї добре защипнути. Теж саме зробити з рештою тіста. Деко змастити олією і викласти рулетики.

Збити одне яйце та змастити ним рулети. Попередньо розігріти духовку до 200 °С. Поставити рулети, вогонь зробити маленький і випікати 30 хвилин.

Дати рулетам охолонути і можна подавати на стіл до чаю.

За бажанням рулети можна посипати цукровою пудрою і подавати з кулькою ванільного морозива.

Також ми розповідали про вафельний торт зі згущеним молоком і варенням: простий і несподіваний рецепт без випікання.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: