Така випічка стане найулюбленішою і для дітей, і для дорослих.
Для тіста:
Додатково:
У миску додати лимонну цедру та цукор (100 гр.), додати сіль 1/4 ч. ложки. Суміш добре перемішати. В окрему миску додати м’яке вершкове масло (100 гр.). Збити масло за допомогою міксера до білого. Додати у збите масло суміш лимонної цедри з цукром. Збити суміш у світлу пишну масу.
В окремій мисці вилочкою збити 2 яйця. Не перестаючи збивати цукрово-масляну суміш, тонким струмком додати збиті яйця. Далі у суміш додати 2 ст. ложки лимонного соку. Суміш збити.
Горіх фундук порубати в крихту, додати в масляно-цукрову суміш. Далі додати розпушувач (1 ч. ложка) і просіяне борошно (110 гр.). Суміш збити до однорідної гладкої структури.
Форму для кексів змастити вершковим маслом, викласти у форму підготовлене тісто. Форму відправити в розігріту до температури 180 градусів духову шафу. Випікати кекс до сухого сірника.
Фісташки посікти в крихту. В окремій мисці поєднати 1 ст. ложку лимонного соку та 3 ст. ложки цукрової пудри. Приготовленою глазур’ю полити охолоджений кекс, зверху посипати фісташками. Смачного!