Смачний рецепт лимонного кекса з горіхами
Ніжний, з насиченим ароматом лимона, бархатистою основою
Така випічка стане найулюбленішою і для дітей, і для дорослих.
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно пшеничне – 110 гр.
- масло вершкове – 100 гр.
- цукор – 100 гр.
- яйце куряче – 2 шт.
- фундук – за смаком
- розпушувач тіста – 1 ч. л.
- цедра лимона – 1 ст. л.
- сік лимонний – 2 ст. л.
- сіль – 1/4 ч. л.
Додатково:
- фісташки – або інші горіхи за смаком
- сік лимонний – 1 ст. л.
- цукрова пудра – 3 ст. л.
Приготування лимонного кексу з горіхами
У миску додати лимонну цедру та цукор (100 гр.), додати сіль 1/4 ч. ложки. Суміш добре перемішати. В окрему миску додати м’яке вершкове масло (100 гр.). Збити масло за допомогою міксера до білого. Додати у збите масло суміш лимонної цедри з цукром. Збити суміш у світлу пишну масу.
В окремій мисці вилочкою збити 2 яйця. Не перестаючи збивати цукрово-масляну суміш, тонким струмком додати збиті яйця. Далі у суміш додати 2 ст. ложки лимонного соку. Суміш збити.
Горіх фундук порубати в крихту, додати в масляно-цукрову суміш. Далі додати розпушувач (1 ч. ложка) і просіяне борошно (110 гр.). Суміш збити до однорідної гладкої структури.
Форму для кексів змастити вершковим маслом, викласти у форму підготовлене тісто. Форму відправити в розігріту до температури 180 градусів духову шафу. Випікати кекс до сухого сірника.
Фісташки посікти в крихту. В окремій мисці поєднати 1 ст. ложку лимонного соку та 3 ст. ложки цукрової пудри. Приготовленою глазур’ю полити охолоджений кекс, зверху посипати фісташками. Смачного!