Догори
Дати відгук

Смачний легкий пиріг із поживною начинкою: тісто для курника на кефірі

Випікаємо у духовці при 200°С 45-50 хвилин до рум’яної скоринки.

2 хв на прочитання24 Січня 2023, 22:22
Поділитись:

За цим рецептом приготуємо не просто тісто для курника на кефірі, а смачний легкий пиріг із поживною начинкою! Курник з картоплею та куркою із тіста на кефірі та маргарині – чудовий соковитий пиріг, який смакує холодним і гарячим.

Тісто

  •  500 гр пшеничного борошна
  •  250 мл кефіру
  •  100 гр маргарину або вершкового масла
  •  1 яйце
  •  0,50 ч. л. соди
  •  1 ч. л. соли

Начинка

  •  300 гр курячого філе
  •  2 картоплі
  •  1 ріпчаста цибуля
  •  1 яйце
  •  50 гр вершкового масла
  •  сіль, перець

1

Виливаємо кефір у велику миску, додаємо соду й перемішуємо. На жирному кефір пиріг буде м'якшим і ніжнішим.

2

Розтоплений маргарин, яйце та сіль додаємо до кефіру, перемішуємо.

3

Просіяне борошно всипаємо у кефірно-маргаринову суміш невеличкими порціями й замішуємо тісто виделкою.

4

У міру загустіння замішуємо руками, доки тісто стане м'яким і перестане липнути до рук. Загортаємо тісто у плівку та залишаємо при кімнатній температурі на 60 хвилин.

5

Цибулю чистимо та нарізаємо дрібно кубиками.

6

Очищену картоплю нарізаємо соломкою.

7

Куряче філе промиваємо та нарізаємо маленькими шматочками.

8

Тісто для курника на кефірі розділимо на дві частини, одну робимо трішки меншою. Більшу частину розкочуємо й викладаємо у форму для випікання, попередньо змащену олією. З тіста формуємо високі бортики для курника.

9

На тісто викладаємо шар курки, приправляємо сіллю й меленим перцем.

10

Другим шаром викладаємо цибулю, а потім картоплю. Зверху також солимо й перчимо. Холодне вершкове масло нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо на начинку.

11

Розкочуємо другу частину тіста, прикриваємо начинку та защипуємо боки. Із залишків тіста можна зробити прикраси. Кілька фігурних розрізів на поверхні зроблять курник на кефірі красивим та апетитним.

12

Поверхню пирога змащуємо збитим яйцем. Випікаємо у духовці при 200°С 45-50 хвилин до рум’яної скоринки. Подаємо курник на кефірі гарячим. Смачного!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
 Великодній кошик символізм продуктів які несуть на освячення
Що покласти у Великодній кошик та що краще лишити вдома: символізм продуктів, які несуть на освячення
4 хв на прочитання54 хвилини тому
Рецепт приготування Деруни Швидка страва
Просто та смачно: перевірений рецепт відмінних дерунів
1 хв на прочитання3 години тому
На Кіровоградщині лісгосп має сплатити понад 200 тисяч
Фото ілюстративне
Суд повернув громаді Києва земельну ділянку біля Біличанського лісу, на якій розташована траса Київ-Ірпінь
1 хв на прочитання5 годин тому
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання13 годин тому
Укрзалізниця визначилася, хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
1 хв на прочитанняВчора
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитанняВчора
Цвітна капуста з хрусткою скоринкою: смачний рецепт
1 хв на прочитанняВчора
У дитинстві ненавидів гусей, а зараз розвиває на них великий бізнес: на Полтавщині є унікальне господарство
1 хв на прочитанняВчора