Догори
Дати відгук

Смачний легкий пиріг із поживною начинкою: тісто для курника на кефірі

Випікаємо у духовці при 200°С 45-50 хвилин до рум’яної скоринки.

2 хв на прочитання24 Січня 2023, 22:22
Поділитись:

За цим рецептом приготуємо не просто тісто для курника на кефірі, а смачний легкий пиріг із поживною начинкою! Курник з картоплею та куркою із тіста на кефірі та маргарині – чудовий соковитий пиріг, який смакує холодним і гарячим.

Тісто

  •  500 гр пшеничного борошна
  •  250 мл кефіру
  •  100 гр маргарину або вершкового масла
  •  1 яйце
  •  0,50 ч. л. соди
  •  1 ч. л. соли

Начинка

  •  300 гр курячого філе
  •  2 картоплі
  •  1 ріпчаста цибуля
  •  1 яйце
  •  50 гр вершкового масла
  •  сіль, перець

1

Виливаємо кефір у велику миску, додаємо соду й перемішуємо. На жирному кефір пиріг буде м'якшим і ніжнішим.

2

Розтоплений маргарин, яйце та сіль додаємо до кефіру, перемішуємо.

3

Просіяне борошно всипаємо у кефірно-маргаринову суміш невеличкими порціями й замішуємо тісто виделкою.

4

У міру загустіння замішуємо руками, доки тісто стане м'яким і перестане липнути до рук. Загортаємо тісто у плівку та залишаємо при кімнатній температурі на 60 хвилин.

5

Цибулю чистимо та нарізаємо дрібно кубиками.

6

Очищену картоплю нарізаємо соломкою.

7

Куряче філе промиваємо та нарізаємо маленькими шматочками.

8

Тісто для курника на кефірі розділимо на дві частини, одну робимо трішки меншою. Більшу частину розкочуємо й викладаємо у форму для випікання, попередньо змащену олією. З тіста формуємо високі бортики для курника.

9

На тісто викладаємо шар курки, приправляємо сіллю й меленим перцем.

10

Другим шаром викладаємо цибулю, а потім картоплю. Зверху також солимо й перчимо. Холодне вершкове масло нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо на начинку.

11

Розкочуємо другу частину тіста, прикриваємо начинку та защипуємо боки. Із залишків тіста можна зробити прикраси. Кілька фігурних розрізів на поверхні зроблять курник на кефірі красивим та апетитним.

12

Поверхню пирога змащуємо збитим яйцем. Випікаємо у духовці при 200°С 45-50 хвилин до рум’яної скоринки. Подаємо курник на кефірі гарячим. Смачного!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання6 годин тому
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання7 годин тому
Арешт зернового терміналу на Одещині: майно передано АРМА. Фото: БЕБ України
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитанняВчора
Ліквідація нарколабораторії на Івано-Франківщині: злочинці отримали вирок. Фото: Івано-Франківська обласна прокуратура
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитанняВчора
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитанняВчора
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
ВР підтримала законодавчі ініціативи щодо стимулювання економічного розвитку галузі рибного господарства
1 хв на прочитання15 Травня 2025
Салат із куркою та сухариками — легкий, але святковий, і готується нашвидкуруч
1 хв на прочитання15 Травня 2025