Смачні та соковиті котлети з курячого філе та кабачка: рецепт з літньою ноткою
Скуштуйте такі котлети – і ви не пожалкуєте!
Пропонуємо вашій увазі рецепт дуже смачних рубаних котлеток, але не простих, а з літньою ноткою. У цьому рецепті ми поєднали ніжний кабачок та легке м’ясо курки. Скуштуйте такі котлети – і ви не пожалкуєте.
Інгредієнти:
- Куряче філе: 500г.
- Кабачок: 1 шт (300г).
- Яйця: 2 шт.
- Борошно: 1-2 ст.л.
- Сіль: ½ ч.л.
- Перець чорний мелений.
- Часник 3 зубчики або до смаку.
Приготування:
Кабачок натираємо на великій тертці, додаємо сіль і перемішуємо. Залишаємо на столі, щоб виділився сік, якщо цього не зробити, то при смаженні котлети попливуть від соку, що виділився.
Куряче філе нарізаємо на маленькі шматочки, фарш тут не потрібний, важливо використовувати саме шматочки.
Поки ми різали курку, кабачок вже пустив сік, його обов’язково віджимаємо і додаємо до нарізаної курки. Після цього вибиваємо в фарш два курячі яйця.
Додаємо також декілька зубчиків часнику, пропущених через прес, чорний мелений перець і сіль, бо в кабачок ми додавали небагато.
Додаємо кілька столових ложок борошна або манної крупи, залежно від консистенції котлетної маси.
Ще можна додати зелень, ми використали трохи нарізаного кропу.
Масу викладаємо на заздалегідь розігріту з олією сковороду і столовою ложкою формуємо котлетки/
Обсмажуємо їх із двох сторін під закритою кришкою до рум’яного кольору.
Котлетки виходять дуже смачними, соковитими, незважаючи на те, що готуються я з курячої грудки, яка зазвичай сухувата.
Смачного!