Смачні пиріжки на кефірі готуються дуже просто і легко. Їх можна приготувати з картоплею чи з будь-якою іншою начинкою.
Інгредієнти:
борошно — 3 склянки;
кефір — 1 склянка;
сіль — половина 1 чайної ложки;
цукор — 1 чайна ложка;
сода — половина 1 чайної ложки;
рослинна олія — 2 столові ложки;
картопля середніх розмірів — 3-4 штуки.
Приготування.
Змішати в посудині заздалегідь просіяне борошно із сіллю, цукром та содою. Додати кефір і замісити тісто. Під кінець налити олію і ще раз добре замісити. Консистенція тіста має бути еластичною та м'якою. По можливості дати тісту відпочити 20-30 хвилин.
Начинка підійде будь-яка: від солодкої до солоної. Можна додати сюди також сосиски чи плавлений сир. Виходить дуже смачно. Картоплю очистити, відварити та приготувати як на пюре.
З невеликої частини тіста зробити кружальця. Їх потрібно гарненько розкачати качалкою.
Начинку покласти посередині тіста (на один пиріжок — приблизно 1 столова ложка начинки). Береги заліпити, формуючи пиріжки потрібної форми.
На попередньо розігріту сковороду налити олії. Почекати 2-3 хвилини, щоб вона прогрілась, і викласти пиріжки. Смажити по обидва боки до красивої золотистої скоринки.
Також ми розповідали про простий секрет приготування смажених пиріжків із повидлом: м’які, повітряні й апетитні.