- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- М’які, повітряні й апетитні: простий секрет приготування смажених пиріжків із повидлом
М’які, повітряні й апетитні: простий секрет приготування смажених пиріжків із повидлом
Тісто має бути м'яким і не липнути до рук — воно не повинно бути надто крутим.
Смажені пиріжки з повидлом готуються просто і з елементарних продуктів.
Інгредієнти:
борошно пшеничне — приблизно 400 г;
дріжджі сухі швидкодіючі — 7 г (або свіжі дріжджі — 21 г);
цукор — 1 ст. ложка;
сіль — 1 ч. ложка;
вода тепла — 300 мл;
олія — 1 ст. ложка + для роботи з тестом та смаження пиріжків;
повидло яблучне — 200-250 г.
Приготування.
У миску налити теплу воду (температурою приблизно 37 °С, від гарячої води дріжджі загинуть), висипати дріжджі.
Додати цукор, сіль. Перемішувати віничком доти, поки дріжджі та цукор не розчиняться у воді.
Додати олію (1 ст. ложку).
Просіяти борошно. Перемішати тісто спочатку ложкою, потім вимішати руками 7-8 хвилин. Борошна може піти трохи менше чи трохи більше, залежно від його якості та вологості. Тісто має бути м'яким і не липнути до рук. Не треба забивати тісто борошном. Дріжджове тісто для смажених пиріжків не повинно бути надто крутим.
Чашку змастити олією. Тісто сформувати в кулю, покласти в чашку, накрити плівкою чи серветкою. Залишити в теплому місці приблизно на 1 годину для підйому.
Дріжджове тісто для пиріжків готове. Можна переходити до приготування пиріжків із повидлом.
Тісто злегка обім’яти, викласти на робочу поверхню. Щоб тісто не липло, борошно не додавати, а змастити руки та робочу поверхню олією. Поділити тісто на рівні частини у вигляді кульок (приблизно 20-22 штуки). Дати їм трохи підійти, хвилин 5-10, прикривши серветкою.
Кожну кульку тіста акуратно розім’яти подушечками пальців у коржик. Викласти начинку приблизно по 1 ч. ложці.
Добре защипнути краї тіста та сформувати пиріжок.
Налити в глибоку сковороду олію так, щоб її рівень доходив хоча б до середини пиріжка. (Можна смажити пиріжки і в каструлі, у фритюрі.) Добре розігріти олію (приблизно до 160 °С). Викласти пиріжки швом униз.
Смажити пиріжки із дріжджового тіста на середньому вогні до золотистого кольору з усіх боків.
Готові пиріжки дістати шумівкою і викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
Смажені пиріжки з повидлом виходять м'які, повітряні й апетитні.
Також ми розповідали про ліниві пиріжки з хліба.