Зазвичай на столі у господинь багато різноманітних страв: закуски з м’ясом і грибами, паштети, ніжний печінковий торт, закуски з овочів, сиру та багато інших смаколиків. Проте не всі знають, як перетворити стіл на маленький витвір мистецтва лише за допомогою бутербродів. Бутерброди — це знахідка на кожному застіллі.
Кухар Максим Нікітін пропонує 10 варіантів бутербродів, якими можна здивувати своїх гостей.
Шматочок чорного чи житнього хліба, зверху намазка з вершкового сиру, а поверх — слайс червоної рибки. Для шарму можна додати гілочку кропу.
Ніяких мудрих інгредієнтів — просто гарний шматок багета, вершкове масло, пару шматків ковбаси (краще пікантної) і зверху солоний огірочок. Наче просто, а як смачно.
Білий хліб, трохи оливкової олії, прошуто та жменька руколи. Щоб було з ноткою Італії, варто додати слайс пармезану. Подається не на кожен день, але як свято, то свято!
Невелика скибка житнього хліба, розтерте авокадо (трошки лимонного соку для смаку), а зверху — половинка вареного яйця і дрібка перцю.
Якщо ви до душі традиції, цей варіант — то знахідка. Скибка чорного хліба, тонкий шматок сала, дрібка часнику зверху – й усе. Як кажуть, просто, але до сліз смачно.
Намастити паштет на білий хліб, а зверху покласти скибочку малосоленого огірка.
Тут треба свіжий хліб, бринза, шматочки помідора і базилік. Розтерти бринзу з дрібкою олії — і готова суперпаста для канапок. Просто й зі смаком.
Смажені печериці (чи інші гриби) змішати з вершковим сиром і розмастити на тостовий хліб. Додати зелень для свіжості. Така канапка додасть осіннього аромату святковому столу.
Тонка скибочка багета, шматок камамберу, крапелька меду і трошки горіхів — бутер для справжніх гурманів. Ваші гості здивуються.
Підсмажений шматок хліба трішки змастити вершковим маслом, потім покласти шпинат, а зверху — яйце пашот. Розрізати, щоб жовток розтікався — ефектний вигляд і ще кращий смак!
Більше новин читайте на GreenPost.