Смачні й цікаві: топ 10 бутербродів, які прикрасять будь-який стіл

2 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Максим Нікітін

Знахідка на кожному застіллі.

Зазвичай на столі у господинь багато різноманітних страв: закуски з м’ясом і грибами, паштети, ніжний печінковий торт, закуски з овочів, сиру та багато інших смаколиків. Проте не всі знають, як перетворити стіл на маленький витвір мистецтва лише за допомогою бутербродів. Бутерброди — це знахідка на кожному застіллі.

Кухар Максим Нікітін пропонує 10 варіантів бутербродів, якими можна здивувати своїх гостей.

Королівський бутер із червоною рибою та вершковим сиром

Шматочок чорного чи житнього хліба, зверху намазка з вершкового сиру, а поверх — слайс червоної рибки. Для шарму можна додати гілочку кропу.

Фото: Максим Нікітін

Класика з ковбаскою і солоним огірочком

Ніяких мудрих інгредієнтів — просто гарний шматок багета, вершкове масло, пару шматків ковбаси (краще пікантної) і зверху солоний огірочок. Наче просто, а як смачно.

Італійський із прошуто та руколою

Білий хліб, трохи оливкової олії, прошуто та жменька руколи. Щоб було з ноткою Італії, варто додати слайс пармезану. Подається не на кожен день, але як свято, то свято!

Пікантний з авокадо і яйцем

Невелика скибка житнього хліба, розтерте авокадо (трошки лимонного соку для смаку), а зверху — половинка вареного яйця і дрібка перцю.

Селянський бутер із салом і часником

Якщо ви до душі традиції, цей варіант — то знахідка. Скибка чорного хліба, тонкий шматок сала, дрібка часнику зверху – й усе. Як кажуть, просто, але до сліз смачно.

Канапка з паштетом і малосоленим огірочком

Намастити паштет на білий хліб, а зверху покласти скибочку малосоленого огірка.

Сирний вибух із бринзою та помідором

Тут треба свіжий хліб, бринза, шматочки помідора і базилік. Розтерти бринзу з дрібкою олії — і готова суперпаста для канапок. Просто й зі смаком.

Фото: Максим Нікітін

Грибний бутер із вершковою пастою

Смажені печериці (чи інші гриби) змішати з вершковим сиром і розмастити на тостовий хліб. Додати зелень для свіжості. Така канапка додасть осіннього аромату святковому столу.

Французький із сиром камамбер і медом

Тонка скибочка багета, шматок камамберу, крапелька меду і трошки горіхів — бутер для справжніх гурманів. Ваші гості здивуються.

Експрес-канапка з яйцем пашот і шпинатом

Підсмажений шматок хліба трішки змастити вершковим маслом, потім покласти шпинат, а зверху — яйце пашот. Розрізати, щоб жовток розтікався — ефектний вигляд і ще кращий смак!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: