Догори
Дати відгук

Смачна закуска із тонкого лаваша та м’ясної начинки

Запікаємо страву в духовці на 200 градусах 10 хвилин.

1 хв на прочитання05 Вересня 2023, 21:27
Поділитись:

Із лавашу можна приготувати цікаві страви. Сьогодні пропонуємо рецепт мʼясних конусів із лавашу. 

Інгредієнти для конусів з лаваша:

  • тонкий лаваш – 4 шт.;
  • фарш м’ясний – 500 г;
  • цибуля ріпчаста – шт.;
  • олія – ​​4 ст. л.;
  • сіль – ч. л.;
  • перець чорний мелений – 13 ч. л.;
  • паприка – ст. л.;
  • томатна паста – ст. л.;
  • кріп – пучок;
  • сир – 150 г;
  • яйце – шт.

Приготування конусів з лаваша:

Нарізаємо на маленькі шматочки цибулю, в сковороді обсмажуємо до рум’яної скоринки.

Викладаємо до цибулі фарш, обсмажуємо до готовності м’ясної маси.

До фаршу висипаємо сіль, чорний мелений перець, паприку, викладаємо томатну пасту. Поки на середньому вогні обсмажується фарш пару хвилин, шаткуємо дрібно кріп.

Висипаємо кріп у приготовлений фарш, перемішуємо. З пластів лаваша вирізаємо кола, рівні діаметру форми для запікання.

Складаємо навпіл кола лавашу, розрізаємо на півкола. Форму для запікання застеляємо пергаментом, дрібно натираємо сир.

Викладаємо на половину півкола начинку з фаршу, створюємо на ній сирну подушку.

Звертаємо конусом лаваш із начинкою всередині. Викладаємо цей конус у форму для запікання гострим кінцем у середину.

Аналогічно робимо з рештою півкола лаваша та начинкою.

Як заповниться вся форма, змащуємо конуси збитим яйцем, посипаємо поверхню залишками сиру.

Запікаємо страву в духовці на 200 градусах 10 хвилин.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.