- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Швидкий та простий рецепт найсмачнішого хліба на сковороді
Швидкий та простий рецепт найсмачнішого хліба на сковороді
Приготуйте смачний, свіжий, м'який, шалено ароматний домашній хлібець.
Цей простий хліб може приготувати кожен! Жодної духовки, швидкий і смачний рецепт.
Приготуйте смачний, свіжий, м'який, шалено ароматний домашній хлібець. Вам навіть не доведеться вмикати духовку! Коржики готуються на сковороді. На всю роботу піде близько години, 45 хвилин з яких — вистоювання тіста, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
- 1 склянка теплої води (200 мл);
- 1 ст. л. дріжджів (10 г);
- 4 ч. л. цукру;
- 1/3 склянки олії (60 мл);
- 1 склянка теплого молока (200 мл);
- 1/2 ч. л. солі;
- 5 склянок борошна (600 г) + 30-50 г для замісу тіста;
- 100 г вершкового масла.
Процес приготування:
У мисці з'єднайте теплу воду, дріжджі, цукор і олію. Залишіть під кришкою на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Влийте тепле молоко і додайте сіль, перемішайте. Просійте борошно, замісіть м'яке тісто.
Залиште під кришкою на 40-45 хвилин, поки тісто не збільшиться в 3 рази.
Обімніть тісто, додавши трохи борошна. Розділіть на 12 шматочків.
Кожен шматочок скачайте в кулю. Розділіть 100 г м'якого вершкового масла на 12 частин, покладіть на кожну кулю тіста.
Руками розтягніть тісто в пласт, розподіляючи м'яке масло. Візьміть наступний шматочок, покладіть зверху, проробіть те саме. Потім додайте трій шматок. На 1 хлібець піде 3 шматочки тіста.
Тепер складіть три шари тіста: з боків — до центру, потім верх і низ — до центру.
Сформуйте круглий корж.
Перекладіть на розігріту сковороду. Зменште вогонь до середнього, випікайте коржик протягом 3 хвилин з кожного боку. Додатково проколіть тісто зубочисткою або вилкою в кількох місцях.
Ароматний хліб на сковороді — простіше не буває!