- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Швидкий суп харчо
Суп харчо — страва національної грузинської кухні, але це не означає, що його приготування вимагатиме якихось екзотичних складових. Є простіші рецепти цього супу. Наводимо один із них.
Інгредієнти:
куряче філе — 200 г;
рис — 1/2 склянки;
картопля — 3 шт.;
морква — 1 шт.;
цибуля ріпчаста — 1 шт.;
томатна паста — 2 столові ложки;
сіль, приправи — за смаком.
Приготування.
Куряче філе дрібно нарізати.
Одну велику морквину натерти на тертці. Велику цибулину дрібно порубати. Викласти у сковороду. Додати томатну пасту. Пасерувати протягом 10 хвилин. Додати приправи (чорний перець, паприку, гострий червоний перець, сіль, можна ще куркуму — вона дає більш насичений колір супу.
Рис добре промити. Викласти рис і курку в каструлю.
До вмісту сковороди додати воду. Отриманим бульйоном залити рис і курку. Якщо замало води, додати необхідну кількість. Перевірити сіль. Покласти лавровий лист. Варити 10 хвилин, потім додати нарізану картоплю і варити ще 5 хвилин.
Зелень та часник дрібно нарубати. Суп вимкнути. Гарячий суп заправити зеленню та часником. Можна додати волоські горіхи.
Також ми розповідали про ситний омлет у лаваші (ФОТО).