Ольга Шевченко1 хв на прочитання11 Листопада 2022, 13:30
Мабуть, найсмачніший сезонний пиріг — сливовий. Соковита фруктова начинка, закутана в найніжніше рум’яне тісто… Ця ароматна випічка ніби створена для затишних сімейних вечорів!
Для приготування сливового пирога вибирайте плоди сорту «Італійська угорка». Вони мають бути стиглими, солодкими, з жовто-зеленим м’якушем та приємною кислинкою.
ІНГРЕДІЄНТИ
Заморожене листково-дріжджове тісто | 700 г |
Сливи | 600 г |
Цукор | 100 г |
Вершкове масло | 30 г |
Яйця | 1 шт. |
Крохмал кукурудзяний | 1 ст. л. |
Кориця | 1 ч. л. |
Цукрова пудра | 15 г |
ПРИГОТУВАННЯ
- Розморожуємо та розкачуємо листково-дріжджове тісто Відрізаємо та відкладаємо частину тіста для формування верхівки.
- Змащуємо форму вершковим маслом та обережно викладаємо тісто. Формуємо бортики. Зайве тісто обрізаємо кухонними ножицями.
- Сливи ретельно миємо, звільняємо від кісточок та ріжемо вздовж на чотири частини.
- Посипаємо тісто крохмалем та рівномірно розподіляємо його по поверхні.
- Заповнюємо форму з тістом нарізаними сливами. Щедро посипаємо цукром та корицею.
- Тісто, що залишилося, розрізаємо на тонкі довгі смужки та робимо плетінку зверху пирога.
- Яєчним жовтком змащуємо верхівку.
- Випікаємо пиріг за температури 180 °С протягом 30 хвилин. Виймаємо пиріг із духовки, посипаємо цукровою пудрою.
Розрізаємо та насолоджуємося!