Постійна нестача часу спонукає нас до пошуку швидких рецептів. Чудовою альтернативою традиційного штруделя є яблучний рулет, який готується з готового листкового тіста.
Інгредієнти:
тісто листкове — 500 г;
яблука — 4 шт.;
цукор — 2 ст. л.;
яйце — 1 шт.;
борошно — 2 ст. л.;
кориця мелена — 0,5 ч. л.;
горіхи волоські — 80 г;
лимонний сік — 1 ст. л.;
цукрова пудра — 3 ст. л.
Приготування.
Розморозити листкове тісто, поділити на дві частини та розкачати на столі, трохи присипаному борошном.
Помити, почистити яблука, видалити серцевину та нарізати маленькими шматочками. Додати цукор, корицю, лимонний сік, перемішати.
Волоські горіхи підсушити на сковорідці, подрібнити ножем чи за допомогою блендера, додати до яблук.
Начинку викласти на тісто, згорнути його рулетами. Перекласти штруделі на деко, змащене рослинною олією. Верхівки рулетів промазати жовтком.
Випікати у попередньо розігрітій до 180 °С духовці протягом 40 хвилин. Подати до столу невеликі шматочки рулету, вкриті легким шаром цукрової пудри.
Також ми розповідали про сирні млинці з зеленню: цікавий рецепт зі звичайних інгредієнтів.