Догори
Дати відгук

Швидкий рецепт кабачків по-французьки з сирною скоринкою: сподобається кожному

І ніхто не здогадається, що в цьому рецепті немає ні граму м’яса.

2 хв на прочитання29 Липня 2023, 18:00
Поділитись:

Страви з кабачків не набриднуть, якщо пробувати різні незвичайні рецепти. На цей раз пропонуємо до вашої уваги кабачки по-французьки. Смачно і без м'яса.

Необхідні інгредієнти:

  • молоді кабачки – 500 гр;
  • кефір – 150 мл;
  • борошно – 7 ст.л;
  • твердий сир – 100 г;
  • сіль, чорний мелений перець, сушений часник за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування:

Наливаємо кефір у глибоку миску, додаємо сушений часник (він не пригорить на сковороді, на відміну від свіжого), сіль і мелений чорний перець. Сир натираємо на дрібній тертці. Для рецепту потрібен сир з яскраво вираженим смаком, від цього залежатиме смак готової страви. Додаємо до кефіру і перемішуємо.

Всипаємо в миску більшу частину борошна, перемішуємо і дивимось на консистенцію кляру. Він повинен бути густуватим, але не крутим.

Молоді кабачки промиваємо під проточною водою. Відрізаємо кінчики з обох боків і нарізаємо пластинами. Товщина нарізки залежатиме від того, який ступінь готовності кабачків ви хочете отримати: хрусткі або м’які. При товщині нарізки близько сантиметр кабачки виходять хрусткими всередині.

Вилкою занурюємо шматочок кабачка в кляр. Він має добре і в достатній кількості прилипати до кабачка. Якщо він стікає, додайте ще борошна, щоб загустити його.

Розігріваємо сковороду із антипригарним покриттям на середньому вогні. Прогріваємо олію. Відправляємо перші партії кабачків обсмажуватись до золотистої скоринки з обох боків, це приблизно по хвилині-півтори.

Щоб прибрати зайву олію, обсмажені кабачки викладаємо на паперові рушники в один шар, щоб скоринка не відсиріла. Страва калорійна, але дуже смачна – кляр хрусткий і ароматний, сир підсмажений, кабачок додає свіжості.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost