Існують десятки варіацій рецептів медовика. Тонкі коржі зазвичай випікають у великій кількості та щедро прошаровують кремом. Обов'язкова умова ніжного медовика зі сметанним кремом – тривале просочення.
Інгредієнти:
Для крему:
Для прикраси:
200 гр волоських горіхів
1
Для приготування тіста на водяній бані в глибокій каструлі поставимо кип'ятити воду.
2
В іншій посудині відповідного діаметру змішаємо масло, мед і цукор, поставимо на каструлю з водою та помішуємо суміш до розчинення цукру.
3
Додаємо соду. Помішуючи, доводимо суміш до світлішого стану та збільшення в об'ємі. Знімаємо каструлю з плити.
4
Збиваємо окремо яйця міксером, а потім додаємо їх в остиглу суміш меду з маслом і цукром.
5
Просіяне борошно змішаємо із масою. Можливо, вийде недостатньо густе тісто для медовика зі сметанним кремом, тоді додаємо трішки борошна.
6
Тісто розділимо на 5-7 коржів. Розкачуємо тісто тонко.
7
Випікаємо коржі для медовика на пергаментному папері в духовці, розігрітій до 180-200°С до гарного коричневого відтінку.
8
Після виймання з духовки теплі коржі обрізаємо, щоб вони були рівні.
9
Сметану змішаємо з цукром або цукровою пудрою та збиваємо міксером до потрібного ступеня густоти. Можна додати трохи лимонного соку.
10
Складаємо коржі, густо змащуємо кожен шар та боки торта.
11
Обрізки коржів потовчемо в крихту та обсипаємо з усіх боків медовик зі сметанним кремом.
12
Волоські горіхи можна роздрібнити або використати половинки для прикраси медовика. Ставимо медовик для просочення в холодильник на 6-10 годин.
Оскільки коржі дуже тонкі, їх можна випікати просто на сковороді, як млинці. Медовик зі сметанним кремом вийде таким же смачним, водночас не доведеться возитися з деками та духовкою.
Іспанський шоколадний медовик зі сметанним кремом має дуже нарядний вигляд, тому підійде для гучного свята. І в коржах, і в декорі присутній шоколадний смак.
Масляний крем зі згущеним молоком чудово поєднується з медовими коржами. Медовик виходить солодшим і щільнішим, ніж зі сметанним кремом.
Класичний медовик з вареним згущеним молоком виходить дуже солодким, з тягучим, приємним кремом. Для зменшення зайвої солодкості візьміть свіжі ягоди з кислинкою.