Догори
Дати відгук

Швидкий медовик зі сметанним кремом, перевірений рецепт

Умова ніжного медовика зі сметанним кремом – тривале просочення.

2 хв на прочитання14 Березня 2023, 20:20
Поділитись:

Існують десятки варіацій рецептів медовика. Тонкі коржі зазвичай випікають у великій кількості та щедро прошаровують кремом. Обов'язкова умова ніжного медовика зі сметанним кремом – тривале просочення.

Інгредієнти:

  •  3 яйця
  •  200 гр цукру
  •  100 гр вершкового масла
  •  450 гр борошна
  •  3 ст. л. меду
  •  1 ч. л. соди

Для крему:

  •  1 л сметани 30 %
  •  250 гр цукру

Для прикраси:

 200 гр волоських горіхів

1

Для приготування тіста на водяній бані в глибокій каструлі поставимо кип'ятити воду.

2

В іншій посудині відповідного діаметру змішаємо масло, мед і цукор, поставимо на каструлю з водою та помішуємо суміш до розчинення цукру.

3

Додаємо соду. Помішуючи, доводимо суміш до світлішого стану та збільшення в об'ємі. Знімаємо каструлю з плити.

4

Збиваємо окремо яйця міксером, а потім додаємо їх в остиглу суміш меду з маслом і цукром.

5

Просіяне борошно змішаємо із масою. Можливо, вийде недостатньо густе тісто для медовика зі сметанним кремом, тоді додаємо трішки борошна.

6

Тісто розділимо на 5-7 коржів. Розкачуємо тісто тонко.

7

Випікаємо коржі для медовика на пергаментному папері в духовці, розігрітій до 180-200°С до гарного коричневого відтінку.

8

Після виймання з духовки теплі коржі обрізаємо, щоб вони були рівні.

9

Сметану змішаємо з цукром або цукровою пудрою та збиваємо міксером до потрібного ступеня густоти. Можна додати трохи лимонного соку.

10

Складаємо коржі, густо змащуємо кожен шар та боки торта.

11

Обрізки коржів потовчемо в крихту та обсипаємо з усіх боків медовик зі сметанним кремом.

12

Волоські горіхи можна роздрібнити або використати половинки для прикраси медовика. Ставимо медовик для просочення в холодильник на 6-10 годин.

Оскільки коржі дуже тонкі, їх можна випікати просто на сковороді, як млинці. Медовик зі сметанним кремом вийде таким же смачним, водночас не доведеться возитися з деками та духовкою. 

Іспанський шоколадний медовик зі сметанним кремом має дуже нарядний вигляд, тому підійде для гучного свята. І в коржах, і в декорі присутній шоколадний смак.  

Крем для медовика 

Масляний крем зі згущеним молоком чудово поєднується з медовими коржами. Медовик виходить солодшим і щільнішим, ніж зі сметанним кремом.

Класичний медовик з вареним згущеним молоком виходить дуже солодким, з тягучим, приємним кремом. Для зменшення зайвої солодкості візьміть свіжі ягоди з кислинкою.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost