Буряки можна замаринувати на зиму. Причому дуже швидко і просто.
Інгредієнти:
буряк — 2 шт.;
олія — 2 столові ложки;
гірчиця в зернах — 2 чайні ложки;
оцет — 4 чайні ложки;
спеції — за смаком;
коріандр — 1 чайна ложка;
кріп свіжий — 1-2 гілочки.
Приготування.
Свіжі варені буряки очистити від шкірки. Сполоснути чистою водою з-під крана і порізати невеликими часточками, кубиками чи соломкою.
Додати в посудину з буряком усі приготовлені спеції, а також часник, оцет, гірчицю, сіль, кріп, прянощі.
Влити порцію рослинної олії (можна соняшникової) і перемішати.
Закрити кришкою і поставити буряки маринуватися в прохолодне місце на добу.
Після цього його вже можна вживати як заправку до перших і других страв. Але оскільки ми готуємо запаси на зиму, краще розкласти його по скляних баночках, запечатати і прибрати назад у холодильник або льох.
Також ми розповідали про яблука на зиму без цукру: добірка найкращих рецептів.