Догори
Дати відгук

Швидкий маринований буряк — на зиму чи просто як заправка до перших і других страв

Нічого, крім буряка, навіть не доведеться варити.

1 хв на прочитання30 Серпня 2022, 07:33
Поділитись:

Буряки можна замаринувати на зиму. Причому дуже швидко і просто.

Інгредієнти:

буряк — 2 шт.;

олія — ​​2 столові ложки;

гірчиця в зернах — 2 чайні ложки;

оцет — 4 чайні ложки;

спеції — за смаком;

коріандр — 1 чайна ложка;

кріп свіжий — 1-2 гілочки.

Приготування.

Свіжі варені буряки очистити від шкірки. Сполоснути чистою водою з-під крана і порізати невеликими часточками, кубиками чи соломкою.

Додати в посудину з буряком усі приготовлені спеції, а також часник, оцет, гірчицю, сіль, кріп, прянощі.

Влити порцію рослинної олії (можна соняшникової) і перемішати.

Закрити кришкою і поставити буряки маринуватися в прохолодне місце на добу.

Після цього його вже можна вживати як заправку до перших і других страв. Але оскільки ми готуємо запаси на зиму, краще розкласти його по скляних баночках, запечатати і прибрати назад у холодильник або льох.

Також ми розповідали про яблука на зиму без цукру: добірка найкращих рецептів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.